29 Eylül 2010 Çarşamba

Yoğurtlu Lezize


Yoğurtlu Lezize
Tarif bir yemek dergisinin ekinden.

Salatalık sevenler, kabak sevenler,yoğurtlu salata sevenler, patatesi sevmeyen yoktur heralde... Çiğ kabak tadını kesinlikle almıyorsunuz, her şey birbiriyle iyice özleşiyor. Hepsini bir arada daha çok seveceksiniz, emin olun. Muhakkak deneyin diyorum.

Malzemeler;
3 adet orta boy patates
2 adet çengelköy salatalığı veya körpe badem
1 adet küçük ya da orta boy kabak
1 diş sarımsak, tuz
1.5 su bardağı yoğurt

Yapılışı;
Patateslerin kabuğunu soyun ve bir tencerede haşlamaya bırakın.Salatalık ve kabakları yıkayın, tepelerini kesin ve soymadan kabuklarıyla birlikte genişçe bir kabın içine rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Sarımsağı ince kıyın veya püre yapıp üzerine ekleyin. Haşlanan patatesleri bir çatal yardımıyla hafif pütürcüklü kalacak kadar ezin. Karışıma ilave edin. Yoğurdu tuzla birlikte çırparak harca alın ve iyice harmanlayın. Üzerine sumak serperek servis yapın.

Büyük boy kabak ve salatalık kullanmamanızı öneririm çünkü minikler daha lezzetli. İsterseniz birazcık da kıyılmış semizotu ekleyebilirsiniz. Ben bu salatayı yaptığımda yanında bir de semizotu salatası vardı, ondan esinlenerek söylüyorum. Bu arada arşivimde birkaç yeşillikli ve yoğurtlu salata birikti. Onları da mevsimi geçmeden paylaşırım inşallah. 

Afiyet olsun...


9 yorum:

  1. Bayılıyorum böyle tariflere, lezzetlere... Yoğurt çok güzel bir tat, şeftali ile de oluyor, salatalık ile de... Ben bu tarifi kızarmış ekmek ile sabahları yemeyi çok severim mesela sarımsaksız ise! Elinize sağlık, afiyet olsun!

    YanıtlaSil
  2. deneyeceğim mutlaka, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor.Ben de çok severim bu tarz salata/mezeleri.Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. İsmi de pek bi ciciymiş :) lezize..Tadının da 10 numara olduğunu tahmin edebiliyorum,ellerine sağlık canım..mutlu akşamlar..

    YanıtlaSil
  5. canım ellerinize sağlık bence cevizde çok yakışır bu salataya sizce

    guloannemutfakta

    YanıtlaSil
  6. sevgili reyyan ne kadar güzel görünüyo,sanki yemiş gibiyim ama ne biliyim ayol0,ellerine sağlık gülüm...banada beklerim...SELAMETLE...

    YanıtlaSil
  7. Kabağı çiğ rendelemiyorum salataları sulandırmasın diye; ama patates demek toparladı salatayı.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Harika bir görüntü canım ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. yoğurtlu tarifleri sevmesemde sırf çiğ kabağın tadını merak ettiğim için deneyeçeğim.

    YanıtlaSil