25 Eylül 2010 Cumartesi

Kup Tiramisu



Kup Tiramisu


Malzemeler;


1 paket kedidili bisküvi
3 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket labne peyniri
1 su bardağı ılık süt veya su
1 yemek kaşığı nescafe
Kakao


Yapılışı;
Un ve toz şekeri küçük bir tencereye alın. Üzerine yumurta sarıları ve sütü ekleyin.Tel çırpıcıyla muhallebi kıvamını alana dek karıştırarak pişirin.Bir kenara alarak soğumaya bırakın.Labne peynirinin suyunu süzerek ılıyan muhallebiye ekleyin.Çırpıcıyla karıştırarak peyniri muhallebiye yedirin.
Nescafeyi 1 su bardağı sütte çözün.Kahve tadını yoğun olarak almak isterseniz  nescafeyi biraz daha arttırabilirsiniz.Kupların dibine 2 adet kedi dili bisküvi yerleştirin.1 yemek kaşığı nescafeli sütle ıslatın, üzerine biraz muhallebi alın.Tekrar 2 adet kedidili bisküvi koyun,muhallebiyle kapatın.Bu işlemi kuplarınıza göre isterseniz 3 kat bisküvi olacak şekilde yerleştirebilirsiniz.
Servis yapacağınız zaman kakaoyu tel süzgeçle kupların üzerine eleyin.İsterseniz mevsim meyveleriyle süsleyin.Hatta ara katlara da meyve koyabilirsiniz.


Paket kedidili kullanacaksanız 1 yemek kaşığı ıslatmak için yeterli oluyor.Muhallebi akışkan olduğundan çok fazla süte gerek kalmıyor.Eğer açık satılan kedidili bisküvilerden kullanacaksanız bu sefer süt miktarını artırmanız gerekebilir.Çünkü benim denediğim birkaç kedidili zor yumuşamıştı.
Ben kakaoyu sade olarak çok fazla tüketemiyorum. Eğer toz kakao size de ağır geliyorsa pudra şekeriyle karıştırarak serpebilirsiniz.Kakaonun ağırlığı bir tarafa muhteşem bir tatlı. Tabii pasta hali, çileklisi, mascarpone'lusu, likörlüsü vs. bir kenara deneye deneye damak tadınıza uygun olanda karar kılıyorsunuz. Gayet hafif ve muhteşem bir tatlı.
Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. oohhhh olsa da yesek dedirtti şu saatte ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. selam bloğunuzu Eda dan görüp geldim çok güzel tarifleriniz var elinize sağlık lezzet dolu bloğunuzu izlemeye aldım müsadenizle
    bende beklerim sevgiler
    AYNUR

    YanıtlaSil
  3. tek kelimeyle harika olmuş bayılırım zaten tiramisuya
    sevgiler..

    YanıtlaSil