4 Eylül 2010 Cumartesi

Açma

(Fotoğraf güncellenmiştir.)

Açma

Malzemeler;
1 su bardağı süt
Yarım paket yaş maya
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine sürmek için oda sıcaklığında tereyağı

Yapılışı;
Sütü ısıtın, parmak dayanabilecek sıcaklığa gelince yaş mayayı  ve toz şekeri ekleyin. Ağzını kapatıp kabarmasını bekleyin. Bu esnada 3.5 su bardağı unu geniş bir kaba alın ortasını havuz gibi açın. Yumurta akını, sıvıyağı ve kabaran mayayı ortasına alın. Tuzu unun kenarlarına çerçeve gibi serpiştirin.Öncelikle sıvı kısmı unla pek karıştırmadan birbirine yedirin. Daha sonra unu yavaşça kenarlardan alarak hamuru yoğurun. Yumuşak bir hamur hazırlayın.Ağzını kapatıp 45 dk. dinlenmeye bırakın. Hamur 2 - 3 kat büyüklüğe ulaştığında limon büyüklüğünde bezelere ayırın.Unlanmış tezgahta 10 dk. üzerlerini nemli bir bezle kapatarak tekrar dinlendirin. 10 dk. sonra bezeleri nescafe tabağı büyüklüğünde elinizle açın, içine tereyağı sürerek sarın, büzerek açma şekli verin. Açılmaması için birleştirme yerini aşağıya getirin. Bütün bezeleri böyle hazırlayın. İsterseniz iç ekleyebilirsiniz. Yağlı kağıt serili tepside yumurta sarısı sürüp çörek otu serperek pişirin. Sıcak sıcak çayla birlikte servis yapın.

Afiyet olsun...



5 yorum:

  1. ellerine saglik canim cok guzel gorunuyor
    cok severizbizde acmayi

    YanıtlaSil
  2. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize,emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor. Ellerine saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyor. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ♥ Kuran-ı Kerim'de Kadir Gecesi için Leyletül kadri hayrun min elfi şehrin yani Kadir Gecesi bin aydan hayırlı bir gecedir diye buyuruluyor. Bu nedenle bu geceyi ihya edelim.. Kadir gecen hayırlı olsun..

    YanıtlaSil