22 Ocak 2018 Pazartesi

Mısır Gevrekli Kıyır Kurabiye


Çok mu zaman oldu tarif eklemeyeli.. İkonsuz yazılarda herkesin kendi hissi.. 

Mısır Gevrekli Kıyır Kurabiye

Malzemeler;
125 gr tereyağı
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı ufalanmış sade mısır gevreği
1 su bardağı fındık içi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı;
Oda ısısındaki tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve şekeri birbirine yedirin. Toz malzemeleri eleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Mısır gevreği ve fındık içlerini ekleyerek hamurun kıvamını kontrol edin, gerekirse biraz un ilavesi yapın. İç malzemesinden dolayı biraz dağılgan bir kurabiye hamuru oluyor. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp 180 derecede pişirin. Soğuyunca bol pudra şekeri serperek servis yapın. 
Kurabiyeye çıtırlığı veren içindeki parçalanmış mısır gevrekleri. Onları ne kadar büyük tutarsanız hamur daha parçalı olacaktır, ayrıca yerken dökülecektir. Ne çok büyük ne çok küçük.. Kurabiye hamurunun içine ceviz içi, tarçın, kakule vs. ekleyebilir veya bir kısmının üzerine tarçınlı pudra şekeri serperek de deneyebilirsiniz.. 

Afiyet olsun.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder