Puding Dolgulu Kek
Malzemeler;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
3/4 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un
Muhallebi için;
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Yapılışı;
Yumurtayı şekerle birilikte kremamsı olana dek çırpın. Su ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın. Kalan malzemeyi eleyerek harcın üzerine dökün, karıştırarak kek hamurunu hazırlayın. Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama dökerek önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirin ve ılımaya bırakın. Ilıdığında uzun yuvarlak bir kapak ya da benzer bir şeyle keke batırıp çıkararak aralıklı olarak yuvarlak delikler açın. Çıkan yuvarlak parçaları kup tatlılarında kullanmak için buzluğa atabilirsiniz. Ya da verin çoluk çocuğun eline lokma lokma yesinler. :)
Vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırarak muhallebiyi hazırlayın, ocaktan alınca vanilya ekleyip çırpın. Ara ara karıştırarak ılıştırın. Muhallebinin sıcağı geçtiğinde tekrar çırparak deliklere öncelik vererek kekin üzerine dökün ve düzeltin. Muhallebi soğuduğunda da krem şantiyle üstünü kaplayarak buzdolabına alın. 2 - 3 saat bekledikten sonra servise hazır.
Bu tatlının kekini sade, limonlu, cevizli, haşhaşlı vs. olarak da değiştirebilirsiniz. Krem şanti yerine çikolatalı veya meyveli sos da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Merhabalar, puding dolgulu kekiniz çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Ellerine sağlık harika görünüyor ben de yapmıştım bu keki hsrika oluyor sevgiler
YanıtlaSilBu kekten ben de yapmak istiyorum ama emin olamıyorum böyle güzel görünür mü ben dilimleyince diye. Bir ara denemem gerek. Sizinki şahane görünüyor, süslemesi de çok şık olmuş :) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKesinlikle denememiz gereken bir tarif olmuş, teşekkür ederim.
YanıtlaSilbeni ye ,beni ye diyor resim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilİnsanın canını tatlı çektiriyorsunuz gerçekten :)
YanıtlaSil