Çilekli Prenses Tatlısı
Malzemeler;
1 lt. süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı hindistan cevizi
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Çilekli Sos:
Yarım kg. çilek
3/4 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı toz şeker (Çileğin tadına bağlı olarak eklemeyebilirsiniz)
Yapılışı;
Un, irmik, hindistan cevizi ve toz şekeri bir tencerede karıştırın. Sütü ekleyerek muhallebi kıvamını alana kadar karıştırarak pişirin, ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştırın. Dekoratif kaplara kaşıkla doldurarak üzerini düzeltin. İlk sıcağı çıktıktan sonra streç filmle kaplayarak buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Çilekleri rondodan geçirin. Su, nişasta ve gerekirse şeker ilavesiyle sosunuzu hazırlayın. İsterseniz tabağa sosu koyduktan sonra üzerine tatlıyı koyun, isterseniz sosu tatlının üzerine gezdirin.
Kupta Çilekli Prenses Tatlısı
Malzemeler;
1 lt. süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı hindistan cevizi
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krema
Yapılışı;
Yukarıdaki tarife ek olarak muhallebi biraz ılıdıktan sonra bir paket kremayı ekleyerek mikserle çırpın. Krema tatlıya yumuşak bir doku kazandırdığı gibi kup tatlı kıvamını alacaktır. Üzerine çilek sosu döküp tatlıyı tamamlayın.
Görüntü olarak favorim tabaktaki olsa da, lezzet olarak favorim kremalı olanı. Bu tatlının muhallebi kısmına limon kabuğu rendesi ve limon suyu, aroması ekleyerek ekşi bir tat verebilirsiniz. Hem çileğin hem muhallebinin pütür pütür olması normal bir muhallebi tadı bırakmıyor damakta, tavsiyem soğuk soğuk tüketmeniz..
Afiyet olsun..
çok severim ellerine sağlık görüntüde çok hoş
YanıtlaSilİyi günler paylaşımlarınızı takip ediyorum. Sizlerde bazı tariflerde sitemiz olan Yemek, Pasta, Tatlı, Kurabiye Tarifleri yararlanabilirsiniz.
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor nefisdir eminim tarifleriniz çok güzel :)
YanıtlaSilBizimkiler bayıldı çok teşekkür ediyorum eline, emeğine sağlık :)
YanıtlaSilçok sevindim, afiyet şifa olsun..
SilHarika görünüyor. Ellerinize sağlık
YanıtlaSil