30 Eylül 2014 Salı

Labneli İrmik Tatlısı


Labneli İrmik Tatlısı

Malzemeler;
1 lt süt
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı toz şeker
200 gr labne
1 paket vanilya
1 silme yemek kaşığı haşhaş tohumu

250 gr ayıklanmış çilek
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı;
Labne ve vanilya harici malzemeyi bir tencerede karıştırarak irmikli muhallebiyi hazırlayın. Ilıdığında labne ve vanilya ekleyip mikserle çırpın. Dilediğiniz bir kalıbı ıslatıp fazla suyunu alarak irmik tatlısını dökün. İlk sıcağı çıktığında buzdolabına kaldırın.
Çilekleri temizledikten sonra rondodan geçirin. Nişastayı suyla birlikte açın, çilek püresiyle birlikte küçük bir tencereye alın. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Soğuması için buzdolabına alın. İrmik tatlısı soğuduğunda çilek sosunu üzerine gezdirerek servis yapın.

Afiyet olsun..

3 yorum:

  1. ellerinize sağlık
    ecetat.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Görüntüsü de çok farklı görünüyor... Mutlaka denemek lazım

    YanıtlaSil