20 Ocak 2014 Pazartesi

Pazılı Üçgenler


Pazılı Üçgenler

Malzemeler;
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
3 - 4 su bardağı un, tuz

150 gr tereyağı 
3/4 su bardağı sıvı yağ

500 gr pazı
1 küçük soğan
Pul biber, tuz

Yapılışı;
Pazıları temizleyip doğradıktan sonra, yemeklik doğranmış soğanla birlikte az sıvı yağda kavurun. Ocaktan alınca tuz ve biberini ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın. 
Yağları bir kap içinde eritip bekletin.
Un hariç malzemeleri birbirine yedirin. Önce 3 su bardağı unu eleyerek hamuru yoğurun, ele yapışmayan yumuşak bir kıvam aldığında un eklemeyi bırakın. Hamurun üzerini örtüp en az yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı da kendi arasında 4'e bölüp 16 küçük beze hazırlayın. Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak (en üst kat yağlanmayacak) 4 tane 4'lü hamur kulesi hazırlayın. Her bir bezeyi un serpilmiş tezgahta büyük kare şeklinde açın, üzerini yağlayıp zarf şeklinde katlayarak buzdolabına kaldırın. Buzdolabında bekleyen bezeleri tekrar unlu tezgahta açıp yağlayarak bir kez daha buzdolabında dinlenmeye bırakın. 
Dinlenen bezelerden birini çok inceltmeden büyük kare şeklinde açıp geniş şeritler kesin. (Muska böreğinde olduğu gibi) Bu şeritlerden de üçgenler kesip üzerlerine harçlarını koyup kenarlarını içe doğru katlayın. Tüm hamurları bu şekilde hazırlayın. Kalan yağlardan kenarlarına sürüp fırınlayın. Çıtır çıtır üçgenler afiyet olsun.. 
Dilerseniz üzerine sürdüğünüz yağlı karışıma yumurta sarısı ekleyebilirsiniz. 


2 yorum:

  1. Süper görünüyor, ayranla sıcak sıcak ne güzel olur..
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık biraz zahmetli ama nefis olmuşlar sevgiler...

    YanıtlaSil