10 Ekim 2012 Çarşamba

Hurmalı Dilimler


Hurmalı Dilimler

Malzemeler;
125 gr tereyağı
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
2 - 2.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı hurma
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
3/4 su bardağı su

Yapılışı;
Bütün malzemeleri oda sıcaklığına getirin.
Hurmaların çekirdeklerini ayıklayıp bütün malzemeleri ekleyerek tencerede pişmeye bırakın. Kaynayınca altını kısın ve yaklaşık 30 - 40 dk. iyice yumuşamasını bekleyin. Karışım soğumadan blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Marmelat yoğunluğunda bir harç hazırlayın ve ılımaya bırakın.
Tereyağı, şeker ve vanilyayı mikserle karıştırın. Yumurtayı ekleyip yağlı karışıma yedirin. Toz malzemeleri eleyerek yumuşak bir kurabiye hamuru kıvamını alana kadar yoğurun.
Hamurun 1/3'ini buzdolabına kaldırın. Kalan hamuru orta boy bir borcam veya tepsinin tabanına yayın. Ilıyan harcı hamurun her yerine gelecek şekilde yayın. Buzdolabında soğuyan hamuru rendenin iri tarafıyla gelişigüzel  bir şekilde hurma püresinin üzerine rendeleyin. 170 derecede üstü pembeleşene kadar pişirin.

Tarif fotoğraftaki kitaptan uyarlanmıştır. Elmalı kurabiyeler gibi yumuşak bir harca sahip olduğundan zaman sonra yumuşuyor. Tatlılık yoğunluğu gayet kıvamında, ne hamurun şekeri ne de hurmalı harcın baskın bir şeker tadı var. Servis esnasında pudra şekeriyle sunabilirsiniz. Ben pudra şekeri kullanmadım, denemek için bile aklıma gelemedi gerçi. Orjinal ve leziz bir tarif. Bekleyen tarifler arasından çıkarmış oldum.

Afiyet olsun..

3 yorum:

  1. eVDE ÜÇ PAKET HURMA VARKEN, bu tarifi denemek farz oldu. tşk ederim paylaştığın için.

    YanıtlaSil
  2. Hurmayı sevdiğime göre bu tarifi de seveceğim kesin. Baksana ne lezzetti görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. offff.çok güzel bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil