5 Ekim 2012 Cuma

Dereotlu Poğaça


Dereotlu Poğaça

Malzemeler;
1 su bardağı yoğurt
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yarım demet dereotu
Ay çekirdeği içi (isteğe bağlı)

Yapılışı;
Yağ, yoğurt ve yumurtayı oda sıcaklığına getirin. Dereotlarını yıkayıp ayıklayarak doğrayın. Hamurun kıvamını etkilememesi için yıkadıktan sonra kurumasını bekleyin, ıslakken kullanmayın. Yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın. Yağlar, yoğurt ve yumurtayı elinizle mıncıklayarak birbirine yedirin. Dereotu ve çekirdeği ekleyin. 2 su bardağı un ve kabartma tozunu karışımın üzerine eleyin. Dereotu ve çekirdeğin hamurun her yerine dağılmasını sağlayın. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar eleyerek un ilavesi yapın. Kabartma tozlu poğaçalarda hamuru sert tutarsanız poğaçalar da biraz sert olur. Elinize yapışmadığında un eklemeyi bırakın. Dilediğiniz şekilde hazırlayarak yumurta sarısı sürüp bir şeyler serpiştirerek 180 derecede pişirin.
İsterseniz arasına iç malzemesi ekleyebilirsiniz. Ay çekirdeği içi poğaçaya ufak bir çıtırlık veriyor, üstüne de serpiştirilebilir. Dereotlu poğaçaya iç harcı olarak peynir ya da zeytin de çok uyumlu iki lezzet. Üzerine çörek otu da çok yakışıyor. Yani yakıştırın yakıştırın hazırlayın.

Afiyet olsun..

5 yorum:

  1. bunu denemeliyim harika ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. sabah sabah nasılda canım çekti.çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Mmmm harika bir görüntü, ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  4. Hemen kaydettim yarın yapmak istiyorum ve inşallah senin yaptığın gibi leziz şekilde başarabilirim,ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. Çay zeytin poğaça ! oooff

    YanıtlaSil