25 Eylül 2012 Salı

Mini Şarlot


Mini Şarlot

Malzemeler;
1 paket kedidili bisküvi
1 paket kakaolu crem ole
3.5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı;
1 su bardağı süte nescafe ve toz şekeri katarak çözün. Kalan sütle crem ole'yi hazırlayın. Kedidili bisküvileri ortadan ikiye kesin, kahveli sütle ıslatarak çember kalıpların etrafına dizin. Bisküvileri sütün içinde kendi etrafında 2 kere çevirerek fazla bekletmeden ıslatın. Dilerseniz küçük bir parça da bisküvilerin ortasına taban olarak koyun. Hepsini böyle hazırladıktan sonra ortalarını crem oleyle doldurun. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra süsleyerek servis yapın.
Çember kalıbınız yoksa alüminyum folyoyu 2 - 3 kat katlayarak çemberler hazırlayabilirsiniz. Bir tane şarlota  3 adet kedidili bisküvi düşüyor. Bir paketten 8 tane hazırlayabilirsiniz, tabi tabana küçük parça kullanmazsanız. Ortasını başka kremalarla ve muhallebilerle doldurabilir, meyveli, kuru yemişli hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun...

3 yorum: