13 Eylül 2012 Perşembe

Ezmeli Midye Poğaça


Midye Poğaça

Malzemeler;
Mayalı Hamur
1 su bardağı acılı ezme (kahvaltılık)
1 çay bardağı ceviz içi
Kekik
100gr oda ısısında tereyağı
Üzeri için yumurta sarısı

Yapılışı;
Hamurunuzu mayalayın. İster burada anlattıklarım gibi, isterseniz Şekerli Donut gibi. Cevizi olabildiğince küçük kullanın, kekikle birlikte ezmeye karıştırın. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Büyük bir yuvarlak şeklinde açarak yağın yarısını üzerine her yere gelecek şekilde sıvayın. Sıkıca rulo yapın ve 1 parmak genişliğinde dilimleyin. Dilimleri yan koyarak avuç içinizle bastırıp hafifçe genişletin. Cevizli ezmeden ortalarına koyarak pastane poğaçası şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra 200 derecede fırınlayın. 
Cevizli ezme harcı mayalı hamura inanılmaz yakışıyor. Bu tarifle değilse bile herhangi bir şekilde de olsa denemenizi öneririm. 

Afiyet olsun..

7 yorum:

  1. nefis olmuş ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. çok şık bir sunum olmuş canım.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyor ellerine sağlık canım.Peki muhammaram var cevizli onu içine sıvasam olur değil mi?

    YanıtlaSil
  5. Olur heralde, kivami cok koyu degilse. Yoksa yagla falan acman gerekebilir..

    YanıtlaSil
  6. Canim ellerine emklerine saglik hayirli cumalar öptüm.

    YanıtlaSil