14 Ekim 2011 Cuma

Buzdolabı Böreği ve Elmada Bitki Çayı

Buzdolabı Böreği


Malzemeler;
3 adet yufka
3 adet patates
3/4 su bardağı süt
İsteğe bağlı olarak
Rendelenmiş kaşar, mısır, zeytin, maydanoz, pastırma
Tuz, kırmızı pul biber

Üzerine 1 yumurta sarısı

Yapılışı;
Patatesleri kabuklarını soyarak haşlayın, süzdükten sonra süt ve tuz ekleyerek püre haline getirin. Bu sırada eğer farklı malzemeler eklemek isterseniz ufak ufak doğrayarak veya rendeleyerek patatese ekleyin. İlk yufkayı tezgaha serin karışımın üçte birini yufkanın her yerine sıvayarak döşeyin. İkinci yufkayla üzerini kapatın, kalan karışımın yarısını üzerine yayın. Son yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Yufkanın iki kenarından içeriye doğru hafifçe katlayıp dikdörtgen şekli verin. Sıkıca sarıp rulo yapın. Buzdolabında en az iki saat beklettikten sonra dilimleyerek yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine ve isterseniz yanlarına yumurta sarısı sürün. Kırmızı biber serperek 180 derecede fırına verin.

Elmada Bitki Çayı;
Miktarları istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Elma Kurusu
Ihlamur
Ekinezya
Kuşburnu
Zencefil
Limon, mandalina kabuğu

Taze elma, çubuk tarçın ve bal

Yapılışı;
Bütün malzemeleri birlikte kaynatın.  Elmaların tepesini kesip içini oyarak temizleyin, sıcak çayınızdan doldurup bal ekleyerek çubuk tarçınla karıştırarak afiyetle için.
Bu havalarda herkeste bir hastalığa yakalanma telaşesi, hasta olanların yanında kiminin burnu, kiminin boğazı tıkalı.. Ben hafta sonu baharatlı bir kek ve bitki çayı yapıp ufak bir tedbir aldım, ilaca başlamadan, hasta olmadan yiyin için, sonrasının pek bir faydası yok, aman!

Afiyet olsun...

9 yorum:

  1. buzdolabı böreği güzel, elma çayıda ilginç görünüyor ellerinize sağlık...tarçın çubuğunu pipet sandım...:)))....hazır bir tepsi alsam gitsem...

    YanıtlaSil
  2. Buzdolabı böreği pratik bir tarifmiş hemen yapmalı, elmalı bitki çayına gelince çok güzel görünüyor ama ben hızlıca oluveren hazır bitki çayını tercih edeceğim:)

    www.gulenmutfak.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. buzdolabı böreği aslında çok pratik buzlukta da saklanıp istediğin zaman elinin altında hazır bulabiliyorsun.

    benim ilgimi elmada bitki çayı çekti. herhangi bir özelliği var mı yoksa sunum şıklığı mı? bence çok şık da.

    YanıtlaSil
  4. Elmada elma çayı, bayıldımmmmm!

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık , güzel tarfiler...
    Afiyet bal şeker olsun ..iyi tatiller

    YanıtlaSil
  6. nilhan, elmada daha çok elma lezzeti alıyorsun içerken, ayrıca başka bir çaysa elma tadı verebiliyorsun, ayrıca fikir hoşuma gitmişti, hem içtikten sonra da yiyorsun, kabını atma ya da yıkama derdi yok, sadece çöpü sapı kalıyor..

    YanıtlaSil
  7. çok sevdiğim bir börek olmuş..ellerine sağlık...çayın sunumuda ayrı hoş..nefisss...

    YanıtlaSil
  8. Elma cayi tarifi ve sunumu harika , cok guzle ve deyisik gorunuyor.Borek de harika :)
    ellerien saglik arkadasim

    YanıtlaSil
  9. Elmada elma çayı, çok orijinal bir fikir. Deneyeceğim :) Elinize sağlık!

    YanıtlaSil