Patlıcanlı Rulo Ekmek
Malzemeler;
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 silme yemek kaşığı toz maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Bir miktar oda sıcaklığında tereyağı
2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy kırmızı biber
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Susam - çörek otu
Yapılışı;
Toz mayayı ılık suda şekerle birlikte 15 dk. kadar bekleterek köpürtün. Unu geniş bir kaba alın, etrafına tuzu serpin, ortasını açın, mayayı, sıvı yağı ve yumurta akını ekleyerek hamuru yoğurun. Gerekirse un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edin. Hava almayacak şekilde kapatıp orta sıcaklıkta bir yerde 1 saate yakın mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayın.Soğanları yemeklik doğrayın. Patlıcanları alaca soyup biberlerle birlikte zar büyüklüğünde doğrayın. Patlıcanları yarım saat tuzlu suda bekletip acısını alın, daha sonra suyunu sıkarak bir kenara alın. 2 yemek kaşığı sıvı yağda soğanları ve biberleri kavurun, patlıcanları ve tuzu ekleyip yumuşayana kadar kavurmaya devam edin ve ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Mayalı hamuru iki bezeye bölün. Bu bezeleri de aralarında 4 parçaya bölün. Her bir bezeyi küçük tatlı tabağı boyutunda açıp aralarına yumuşamış terayağı sürerek üst üste koyun. En üst 4. kata yağ sürmeyin. Bu şekilde 2 hamur hazırlayın. Unlanmış zeminde merdaneyle hamuru yarım cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açın. Üzerine iç harçtan serpiştirerek rulo yapın. 2. hamuru da bu şekilde hazırlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serperek 200 derecede üzeri kızarana dek pişirin.
Ben sıcakken ayranla çok yakıştırdım. Eminim çayla da çok iyi gider...
Afiyet olsun...
Nefis olmuş görüntü de harika ellerine sağlık canım. Güzel bir hafta dilerim.
YanıtlaSilÇeşnici Handan -Alternatif Mutfak
Bugün ikimizde patlıcan çalışmışız canım. Ellerine sağlık . nefis
YanıtlaSilof ki ne of! nefis görünüyor :)
YanıtlaSilnefisssss.patlıcanla ilgili bütün tariflere bayılıyorum...ellerinize sağlık....
YanıtlaSil3 ögün patlican yesem bikmak,benim sayfa da var
YanıtlaSilsu an.Ellerinize saglik
Ah Reyyancigim...annem bunu ekmek hamuruyla yapardim...nefis olur...ellerine saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
Merhabalar, çok güzel bir blog hazırlamışsınız sizi kutlarım, yeni tarifler için sizi sık sık ziyaret edeceğe benziyorum.
YanıtlaSilGörüşmek üzere hoşça kalın.
Peçete ile ilgili sorunuza bloğumda yanıtlamaya çalıştım okuyabilirsiniz.
Uzun zaman oldu blogtanda ve buralardan da uzak olmam.Çok güzel bir börek hazırlamışsın.Bende patlıcanla poğaça vs yapmayı düşünüyordm bu hafta.Ellerine sağlık leziz görünüyor akşam akşam.Selamlar
YanıtlaSil