24 Ocak 2011 Pazartesi

Yalancı Suşi

Yalancı Suşi


Malzemeler;
5- 6 adet pazı yaprağı
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı lor peyniri
1 adet havuç

Yapılışı;
Bu yalancı yemekler bende aldı başını gidiyor. Adı Pratik Resimli Yemek Tarifleri ya her tarifi evirip çevirip kolaylaştırmaya çalışıyorum. Ya da kendi damak tadımıza, eldeki malzemelerimize göre tarif benzetip tarif buluyorum. Suşiye gelene kadar çok tarif var ama izlediğim kore dizilerinde sürekli suşi, kimbap, ramen, pirinç keki vs. göre göre yapmalıyım artık dedim. Suşi ve kimbap birbirlerine çok benziyorlar, yalnız kimbapta çiğ balık kullanılmıyormuş. Yine de ikisinin de içeriği bizle alakalı değil. Suşi deyince çiğ balığa mı gerek var, hayır. Evirin çevirin, uydurun. Ben de uydurmalardan derledim böyle bir şey yaptım. Çok mu beğendim, hayır:) Ama görüntüleri çok güzel ve menülerinize ayrı bir hava katsın isterseniz deneyebilirsiniz.

Pazı yapraklarını sıcak suda 1 - 2 dk. bekletip yumuşatın. Pirinci ince şeritler halinde doğranmış havuçlarla yumuşayana kadar haşlayın. Ilıyınca içine lor peyniri ekleyin, karıştırın. Pazı yapraklarını düz bir zemine serin, pirinci her yerine eşit olarak paylaştırın. Ortalarına havuçlardan koyun, sıkı sıkı sarın ve eşit aralıklarla dilimleyin. Servis tabağına dik gelecek şekilde dizin.


Bunu yapmak ilk burada gördükten sonra aklıma düştü. Daha sonra çok beğendiğin cinchin'in diğer suşisini farkettim. Renk bakımından pazılı beni cezbetti ama diğeri de çok enteresan duruyor, denemeye değer diye düşünüyorum.

Sofranıza renk size afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Orjinalini çok yiyemiyorum ama bize uyarlanmış olanlar yenilebilir. Görüntü süper olmuş gerçeğinden ayırmak imkansız. Ellerine sağlık çok güzeller.

    YanıtlaSil
  2. canım gerçek suşi gibi görünüyor ellerine ve yüreğine sağlık ben daha değişik yapıyorum senin tarifin daha ekonamik ve daha şık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. çok neşeli olmuşlar:) orjinali ile benim de pek aram yok ama bu hali hoş! hem yemesi gerekenleri sushileyip çocuklara da yedirilebilir minik lokmalar halinde:) ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle link için teşekkürler. Yalancı suşin çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Pazıyı kullanarak değişik malzemelerle de çeşitlendirilebilir. Ortasına salatalık, belki bir parça pişmiş balık yada tonbalığı, belki labne, somon ve taze soğan...
    Pazı bu aralar çokça kullandığım bir malzeme oldu, kullandıkça daha da sevmeye başladım. Bu şekilde de bir gün kullanacağım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. güzel olmuş elinize emeğinize sağlık bende beklerim bloğuma sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ay cok hos olmuslar. Normalde sushi sevmem, tuhaf geliyor ancak bu versiyonunu cok sevdim. Mutlaka denemeliyim.
    Ellerine saglik canim.
    Sevgi ve muhabbetlerimle.

    YanıtlaSil