14 Ocak 2011 Cuma

Labneli Patatesli Rulo Krepler

Labneli Patatesli Rulo Krepler

Malzemeler
Krep için;
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı un
2 yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
Tuz


İç malzemesi;
4 adet patates
100 gr Pınar labne
½ çay bardağı ılık süt
2 sap taze soğan
Dere otu, kırmızı pul biber, tuz


Yapılışı;
Pınar Labneli Tarifler'e göndermiş olduğum tarif... Oylamadan geçemedi ama yayınlamak için sonuçlanmasını bekledim. Sonuçlara bakmadım ama olsun her şey mi? :) 
Kahvaltı sofraları için çok güzel bir alternatif, aynı zamanda ara sıcak olarak da sunabilirsiniz.   Krep için tüm malzemeleri bir kaba alarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Teflon tavaya birer kepçe alarak tek tek hazırlayın.
Patatesleri haşlayın sütle püre haline getirin, ılımaya bırakın. Ilıyınca labneyi patatese karıştırın. Küçük küçük doğranmış yeşil soğan , dereotu, tuz ve biberi ekleyerek iç malzemeyi hazırlayın. 
Kreplerin üzerine hazırladığınız içten sürün, rulo şeklinde sarın. Servis yapacağınız tabağa alın. Maydanoz serperek servis yapın. 

Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. Muhteşem gözüküyor, ellerine sağlıkk :))

    YanıtlaSil
  2. bende az önce gönderdiğim bi tarifim onay almadı:)))sitemde olan bi tarifti...neden onaylanmadı anlamadım.....ordaki çoğu tariften daha güzeldi..kriterleri ne hiç bilemedim yani...olsuun amaaann seninkide harika olmuş canım..ellerine sağlık..:)

    YanıtlaSil
  3. disal, benimki onaylandı ama yeterli oy alıp elemeyi geçemedi:) bazen öyle problemler çıkıyormuş evet, zaten yayınladıkları 10 tariften 1'i anca birşeye benziyor, katılmış olmak için katılıyorlar... Ben bu tarz etkinliklere renk olsun diye katılıyorum zaten. Bir beklentim olmadı hiçbirinden. Evet boşveer, bizim tariflerimiz bize yeter:)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Değişik tarifleri (az bilinen) severim ben.

    YanıtlaSil
  5. Görüntü muazzamm..Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. Bu yarışmalarda her zaman için muammalı bir durum olabiliyor, bende bir ara denemiştim, artık katılmıyorum... Ama tarif çok güzel ellerine sağlık ama benimkinde dereotu olmasın :) sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. tatlım bunlar harilka gözüküyorlar ya gece gece acıktımÇ:)

    YanıtlaSil
  8. Selamlar canim,
    Ellerine saglik oncelikle harika gorunuyorlar. Cok hos bir tarif olmus. Dereotu ve patates hem de krebin icinde.. Harika:)
    Saglikli, mutlu, guzel gunler dilerim:)
    Sevgi ve muhabbetlerimle:)

    YanıtlaSil
  9. Güzel bir tarif. İçindeki tatların birbirine yakıştığını tahmin ediyorum.
    Ellerinize sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Kahvaltılık ararken denk geldim buna. Hoş bir alternatif olabilir pazar kahvaltıları için. Elinize sağlık

    YanıtlaSil