30 Nisan 2010 Cuma

Buğday Salatası



Buğday Salatası


Malzemeler
2 su bardağı buğday
3 - 5 adet salatalık turşusu veya 5 - 10 adet kornişon
Dere otu, maydanoz
1 limon
Nar ekşisi. tuz


Yapılışı
Buğdayı bir gün önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp bir tencereye alın.  Üzerini 3 - 4 parmak geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakın. Buğdaylar açılıp genişleyince altını kapatın ve suyunu süzün.
Turşuları küp küp doğrayın. Dilediğiniz kadar dere otu ve maydanozu küçük küçük doğrayın. Geniş bir kaba bütün malzemeleri alın. Bir limonun suyunu sıkın, nar ekşisi ve tuzu ekleyip salatayı harmanlayın.
Büyük bir salata tabağında servis yapın. (Bu salataya damak zevkinize göre istediğiniz her şeyi ekleyebilirsiniz.Benimki yeşillikli ve hafif ekşimsi bir salata. Mısır, domates, nohut vs. ile de çok güzel oluyor.)
Afiyet olsun...



24 Nisan 2010 Cumartesi

Bulgurlu Yeşil Mercimek Çorbası


Malzemeler
1/2 su bardağı kalın bulgur
1/2 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
Tuz, nane


Yapılışı
Yeşil mercimeği haşlayın. Çorba tenceresine 2 litreye yakın su koyup bulguruyla birlikte pişmeye bırakın. Mercimeğin siyah suyu çıkınca süzüp bulgura ekleyin. Unu bulgurlu karışıma su ılıkken ekleyip karıştırın ve birlikte kaynamaya bırakın.
Soğanları yemeklik doğrayın, tereyağıyla kavurun. Nanesini ekleyin ve kaynayan çorbaya katarak tuzunu katıp bir iki taşım daha kaynatarak karıştırın.
Sıcak sıcak servis yapın. 
Afiyet olsun...


5 Nisan 2010 Pazartesi

Limonlu Cheesecake



Limonlu Cheesecake


Malzemeler;
2 paket burçak bisküvi
100 gr tereyağı
1 paket krem şanti
1 paket limonlu jöle
1 kutu labne peyniri ( Trakya çiftlik)
1 limon kabuğu rendelenmiş
1 limonun suyu


Yapılışı;
Bisküvileri robotta un haline getirin. Tereyağını eritin bisküviyle karıştırıp kelepçeli kalıba bastırarak yayın. 1 kutu krem şantiyi hazırlayın. Labneyi krem şantiye ekleyip çırpın. Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Krema-peynir karışımına ilave edin. Limon kabuğu ve limon suyunu ekleyip karıştırın.Karışımın görüntüsü hoşunuza gitmeyebilir ama bekleyince çok güzel oluyor. Bisküvi tabanının üzerine yayın. 3 - 4 saat dolapta beklettikten sonra servis yapın. 
Çok pratik ve özellikle yaz için nefis bir tat. Pişmediği için daha çabuk ve kolay hazırlanıyor.