Güncel bir blog olmasına rağmen benim tariflerini de beğendiğim, zaten başka bir blogda pancake tarifini görmemle kendisini bulduğum bir bloğun Şeyma'nın Mirzahan ve Ahrar'ın annelerinin poğaçaları..
Galeta Unlu Poğaça
Malzemeler;
150 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta sarı içine, akı dışına
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
2 - 2.5 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
Tuz
İç malzemesini istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Yapılışı;
Akşam hazırlayıp sabah pişen poğaçalar. Bütün malzemeleri oda sıcaklığında kullanın. Un ve kabartma tozu hariç malzemeleri elinizle kremamsı kıvam alana kadar birbirine yedirin. Öncelikle 2 su bardağı un ve kabartma tozunu eleyerek yağlı karışıma ekleyin. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur hazırlayın. Ben 2.5 bardağa yakın un kullandım. Hamur sirkeli olduğundan kıyır olacağını tahmin ettiğim için sert bir hamur hazırlamadım. Ele yapışmayı bıraktığında un eklemeyi bırakın. Buzdolabında bir gece bekletin. Sabah 15 dk. kadar dışarıda beklettikten sonra elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın içini yerleştirip kapatın, önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 derecede yarım saate yakın pişirin. Sıcak, soğuk 1 - 2 gün geçmiş haliyle istediğiniz gibi tüketin. Mayalı olmadığı için bayatlamayan bir poğaça tarifi ve kabartma tozlu olmasına rağmen çok güzel bir kıvama sahip.
Afiyet olsun...
kıyır kıyır bir poğaça.harika olmuş canım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.
YanıtlaSilElinize sağlık.Sirkeli hamurları çok beğeniyorum.Eminim çok güzel olmuştur.
YanıtlaSilne değişik bi tarif. Denemeye değer gibi duruyor. ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilellerıne sağlık canım bende denemıstım galeta unuyla bu şekılde benım damak tadıma pek hitap etmedı ama işte damak tadı dedım ya herkeste farklı,sevgiler..
YanıtlaSilBen hiç denemedim Merak ta ediyorum. Hatırlattığın için teşekkürler.
YanıtlaSilSevgiler
çok uzun süredir yapmamıştım.gerçekten güzel oluyor. Ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine saglık ve geçmiş bayramın kutlu olsun.
YanıtlaSilbenim de yaptığım bir tarif. kesinlikle çok güzel oluyor !
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilBlogumun takipçisi olduğunuz için teşekkür etmek istedim. Bende sizin blogunuzu çok beğendim(hem görsel hem içerik olarak). Sevgiler....
pek güzel görünüyorlar. ben de yarın tam buğday unundan deneyeceğim :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
simdi denedim.sahur icin.buzdolabinda bekletmeden yaptim.cok begendim.tarif icin tesekkurler
YanıtlaSilGaleta ununu hamurun içine koymuyoruz demi acele cevap 🤭
YanıtlaSil