Un Kurabiyesi
Malzemeler;
250 gr tereyağı veya tereyağı tadında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için fıstık veya pudra şekeri
Yapılışı;
Yağı oda sıcaklığına getirin. Pudra şekerini ağın üzerine eleyin ve krema kıvamını alana dek yoğurun. Nişastayı eleyerek tekrar yoğurun. Öncelikle 1 bardak un ve kabartma tozunu eleyin hamuru yoğurun, daha sonra un ilavesiyle ele yapışmayan sert olmayan bir kıvamı bulana dek yoğurmaya devam edin. Hamurun yumuşaklığı kurabiyenin ağızda dağılmasını sağlar, sert olsun isterseniz un ilavesiyle hamuru biraz daha yoğurabilirsiniz.
İster ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, isterseniz benim gibi tek lokmalık un kurabiyeleri hazırlayın. Büyük yaparsanız 180 derecede pembeleşmeden hafif yumuşakken fırından alın, soğuyunca üzerine bir çay süzgeciyle pudra şekeri eleyin. Küçük hazırlamak isterseniz üzerlerine birer tane fındık fıstık batırarak 170 derecede 20 dk. kadar yine pembeleşmeden kontrol ederek pişirin.
Ben bu küçük kurabiyeleri bir fuarda yemiştim, ayrıca un kurabiyesi hamurunu yumuşak tutarsanız yerken dağılan bir kurabiye olduğu için büyük olunca ilk ısırıktan sonra dökülmesin diye küçük hazırlamakta da fayda var.
Afiyet olsun...