Damla Çikolatalı Kurabiye
Malzemeler;
113 gr. tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı esmer toz şeker
3 yemek kaşığı toz şeker
1 büyük yumurta
1- 3/4 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat1/2 tatlı kaşığı tuz
1.5 tatlı kaşığı nescafe
1 su bardağı damla çikolata
Yapılışı;
Tereyağını şekerlerle birlikte elinizle birbirine yedirin. Yumurta ve vanilyayı ekleyerek yumurtayı karışıma yedirin.Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu eleyerek elinizle hamuru yoğurun. En son nescafe ve damla çikolatayı ekleyip çok karıştırmadan çikolataların hamura eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Hamuru birkaç saat dinlenmesi için buzdolabına alın. Tatlı kaşığıyla hamurdan parçalar alıp elinizle şekil verin. Yağlı kağıt serili tepsiye geniş aralıklarla dizin. 15 - 20 dk. arası 170 derecede pişirin. Soğuması için tel ızgara üzerine alın. Kurabiye ve bisküvi arası bu kurabiyeler inanılmaz bir lezzete sahip. Anne eli değmiş gibi bisküvilerinden çok daha güzel. Ki benim kurabiyeyle pek aram bile yoktur...
Tarif evcini'nden.. Metot cafe chocolatte ve evcini karışımı. Damla çikolataların bekleme ve karıştırma esnasında yumuşama ihtimalini düşünerek pişerken erimemesi için bir müddet dolapta bekletmeyi uygun gördüm. Kaşıkla veya elinizle tepsiye yerleştirdiğinizde küçük ama piştiğinde kocaman kurabiyeleriniz olacak. O yüzden tepsiye geniş aralıklı dizilmesi gerekiyor. Tel ızgarada soğutulmasının sebebi kurabiyeler ve diğer tarifler için, piştiği kalıpta bekleyerek tabanın nemlenmesini önlemek ve soğumayı hızlandırmak için önemli. Aslında ne kadar dikkat etmesek de (En azından ben eskiden pek kaale almazdım) üstüne basılması gereken bir püf noktası bu. Ben şeker miktarını eşit olarak 2 yemek kaşığı kadar azalttım. İlk defa bir kurabiyeyi sütle birlikte yeme isteği uyandırdı bende. Miktar fazla geldiğinden hamurun bir kısmını buzluğa koydum, asıl onun sonucunu merak ediyorum. Kendileri pişerek arz-ı endam edince sonucunu burada bulabilirsiniz.
Afiyet olsun...