Yoğurtlu Lezize
Tarif bir yemek dergisinin ekinden.
Salatalık sevenler, kabak sevenler,yoğurtlu salata sevenler, patatesi sevmeyen yoktur heralde... Çiğ kabak tadını kesinlikle almıyorsunuz, her şey birbiriyle iyice özleşiyor. Hepsini bir arada daha çok seveceksiniz, emin olun. Muhakkak deneyin diyorum.
Malzemeler;
3 adet orta boy patates
2 adet çengelköy salatalığı veya körpe badem
1 adet küçük ya da orta boy kabak
1 diş sarımsak, tuz
1.5 su bardağı yoğurt
Yapılışı;
Patateslerin kabuğunu soyun ve bir tencerede haşlamaya bırakın.Salatalık ve kabakları yıkayın, tepelerini kesin ve soymadan kabuklarıyla birlikte genişçe bir kabın içine rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Sarımsağı ince kıyın veya püre yapıp üzerine ekleyin. Haşlanan patatesleri bir çatal yardımıyla hafif pütürcüklü kalacak kadar ezin. Karışıma ilave edin. Yoğurdu tuzla birlikte çırparak harca alın ve iyice harmanlayın. Üzerine sumak serperek servis yapın.
Büyük boy kabak ve salatalık kullanmamanızı öneririm çünkü minikler daha lezzetli. İsterseniz birazcık da kıyılmış semizotu ekleyebilirsiniz. Ben bu salatayı yaptığımda yanında bir de semizotu salatası vardı, ondan esinlenerek söylüyorum. Bu arada arşivimde birkaç yeşillikli ve yoğurtlu salata birikti. Onları da mevsimi geçmeden paylaşırım inşallah.
Afiyet olsun...