Patatesli Çıtır Mini Börekler
Malzemeler;
5- 6 adet yufka
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
İç harç;
4-5 adet haşlanmış patates
1 büyük soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Kuru nane, dere otu, fesleğen
1 yumurta
Susam, çörek otu, haşhaş tohumu
Yapılışı;
Patatesleri dişe gelir kıvamda püre haline getirin. Rondodan geçirilmiş soğanı sıvı yağda kavurun, patates ve baharatları ekleyerek biraz daha kavurarak ocaktan alın.
Soğanın rondodan geçirilip suyunu salması patatese hem kıvam hem lezzet veriyor. Baharatlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz ama bu tarifi muhakkak bir kere de olsa deneyin.
Yukarıdaki gibi börek için;
Üst dahil her kata eritilmiş tereyağı sürerek 3 kat yufkayı üst üste hazırlayın. Çok dar üçgenler şeklinde kesin. Geniş kenarlarına patatesli harçtan paylaştırarak sıkıca sarın.
Küçük rulolar şeklinde hazırlamak için;
Bir yufkayı tezgaha serin ve her tarafını yağlayın. İkiye katlayıp yarım ay şekli vererek tekrar yağlayın. Geniş kenarına uzunlamasına patatesli harçtan koyarak sıkı ve büyük bir rulo yapın.
Her iki böreği de fırına vermeden önce buzdolabında yarım saat dinlendirin. Büyük ruloyu bekledikten sonra dilimleyin. Üzerine ister yumurta sarısı, ister eritilmiş tereyağlı yumurta sarısı sürerek susam çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.
Afiyet olsun..