3 Ocak 2011 Pazartesi

Kabaklı Erişte Böreği

Kabaklı Erişte Böreği

Malzemeler;
250 gr erişte
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy yeşil kabak
1 demet dereotu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

4 yumurta,
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı un
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber

Yapılışı;
Fırında makarna alternatiflerini, börekleri, kaşarı üzerinde erimiş miss gibi kokan fırın yemeklerini, kabak dereotu ikilisini sevenlerin deneyip de vazgeçemeyecekleri bir börek-mücver-fırın makarna üçlemesi..  Tarifin kaynağı kuzinede kızaran ekmek... 
Erişteyi hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Soğan ve kabağı bir kaba rendeleyin. Rendelenmiş kaşarın yarısını bu kaba alarak karıştırın. 
Ayrı bir kap içerisinde 4 yumurtayı bir fiske tuzla çırpın. Yağ, süt, un ve baharatları ekleyerek karıştırın. Kabaklı soğan karışımının üzerine alın, bir iki karıştırın. Süzdüğünüz erişteyi de bu karışımın üzerine alarak bütün malzemeyi birbirine yedirin. Eğer hamurda biraz sulu kıvam hissederseniz un ekleyerek koyulaştırın. 
Fırın tepsisini yağlayın, karışımı fırın kabına dökün, üzerine kalan kaşar rendesini gezdirin. 180 derecede fırının orta rafında kaşarlar eriyip renk değiştirene kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. arkadaşım resim kusursuz güzellik ve görsellikte.ellerine sağlık.eminim tadı da nefistir.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. nam nam ne güzel olur işten geç gelmiş bir insan için böyle bir parçacık:) ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık harika olmuş canım
    sevgiyle kal ,mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık!
    Bu nefis böreği Tülin'imizde görüp denemiştim.Tadına doyulmuyor..

    YanıtlaSil