Kabaklı Erişte Böreği
Malzemeler;
250 gr erişte
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy yeşil kabak
1 demet dereotu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy yeşil kabak
1 demet dereotu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4 yumurta,
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı un
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı un
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Yapılışı;
Fırında makarna alternatiflerini, börekleri, kaşarı üzerinde erimiş miss gibi kokan fırın yemeklerini, kabak dereotu ikilisini sevenlerin deneyip de vazgeçemeyecekleri bir börek-mücver-fırın makarna üçlemesi.. Tarifin kaynağı kuzinede kızaran ekmek...
Erişteyi hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Soğan ve kabağı bir kaba rendeleyin. Rendelenmiş kaşarın yarısını bu kaba alarak karıştırın.
Ayrı bir kap içerisinde 4 yumurtayı bir fiske tuzla çırpın. Yağ, süt, un ve baharatları ekleyerek karıştırın. Kabaklı soğan karışımının üzerine alın, bir iki karıştırın. Süzdüğünüz erişteyi de bu karışımın üzerine alarak bütün malzemeyi birbirine yedirin. Eğer hamurda biraz sulu kıvam hissederseniz un ekleyerek koyulaştırın.
Fırın tepsisini yağlayın, karışımı fırın kabına dökün, üzerine kalan kaşar rendesini gezdirin. 180 derecede fırının orta rafında kaşarlar eriyip renk değiştirene kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Afiyet olsun...
arkadaşım resim kusursuz güzellik ve görsellikte.ellerine sağlık.eminim tadı da nefistir.sevgiler
YanıtlaSilHarika olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilnam nam ne güzel olur işten geç gelmiş bir insan için böyle bir parçacık:) ellerine sağlık!
YanıtlaSilellerine sağlık harika olmuş canım
YanıtlaSilsevgiyle kal ,mutlu yıllar
Ellerine sağlık!
YanıtlaSilBu nefis böreği Tülin'imizde görüp denemiştim.Tadına doyulmuyor..