16 Ağustos 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı Enginar


Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler;
6 adet enginar
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Birkaç demet dere otu
1 limon
Tuz
2 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı

Yapılışı;
Enginarları limonla ovalayıp geniş bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar suyla doldurun,kalan limonu haşlama suyuna sıkın, ağzını kapatın ve haşlamaya bırakın. Bu arada soğanları yemeklik, diğer sebzeleri de küp küp doğrayın.Sıvı yağ koyduğunuz bir tavada önce soğanları biraz kavurun, kalan sebzeleri ekleyip 2 - 3 dk. daha kavurun. Enginarlar biraz yumuşadığında hazırladığınız sebzeleri tencereye alın.Tuzunu ekleyin ve kısık ateşte bütün sebzeler yumuşayana kadar pişirin. 

Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. Ellerine sağlık bayılırım garnitürlü enginara

    YanıtlaSil
  2. bende dün gece yaptım bu akşama hazır olsun istedim bizim evde çok sevilir
    ellerine sağlık harika olmuş
    mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı haftalar. Ellerinize sağlık. Çok leziz,çok şifa dolu ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık, çok severim enginarı...

    YanıtlaSil
  5. muhteşemmmmmm.başka laf yok.ellerinize sağlık.çok çok severim.hayırlı iftarlar

    YanıtlaSil