25 Ağustos 2010 Çarşamba

Kazandibi Muhallebisi


Kazandibi Muhallebisi


Malzemeler;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
2 adet damla sakızı
1 yemek kaşığı tereyağı
Vanilya
2 - 3 su bardağı fındık,fıstık,ceviz kırığı

Yapılışı;
Tabii ben bu tatlıyı yaksaydım kazandibi olacaktı, yakmadığım için muhallebisi oldu. Şekeri, unu, nişastayı ve pirinç ununu bir tencereye alın,tahta kaşıkla karıştırın.Sütü ekleyerek tencereyi ocağa alın, karıştırarak muhallebi gibi hazırlayın.Kaynamaya başlamadan önce sakızları içine ekleyin. Göz göz olduğunda bir kaşık yağ ekleyip eriyene kadar karıştırarak pişirin.Tencereyi ocaktan alın, vanilya ekleyip mikserle 5 dk. kadar çırpın.
Muhallebinin kalın olmasını isterseniz orta veya küçük boy bir borcam, ince olmasını isterseniz büyük bir borcamı ıslatın.Fındık kırıklarının yarısını tepsinin dibine serpiştirin.Muhallebiyi üzerine yayın.Kalan fındık kırıklarıyla da üzerini kaplayın. Ilıyana kadar dışarda bekletin.Soğuması için dolaba alın. 3 - 4 saat sonra servis yapın. Yazın dondurmayla, kışın kahveyle nefis bir tatlı...


Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. Hayırlı sabahlar. Ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık.çok güzel bir talı.üstelik hafif.hayırlı iftarlar

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık. çok hafif bir tatlı. sizlere afiyet olsun. hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  4. Böyle de cok lezzetli görünüyor. Ellerine saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Enfes görünüyor,ellerine,gönlüne sağlık..
    Muhabbetle gülüm

    YanıtlaSil