Limonlu Hindistancevizli Muhallebi
Malzemeler;
3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı hindistancevizi
1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
Vanilya
İsteğe bağlı damla sakızı
Yapılışı;
Un ve toz şekeri bir tencerede karıştırın.Sütü ekleyerek muhallebi kıvamını alana dek kaynatın. Yağ ve vanilya hariç diğer malzemeleri ekleyerek bir iki taşım daha kaynatın ve yağı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve mikserle 2 - 3 dk. kadar çırparak kuplara boşaltın. İlk sıcağı geçince dolaba alın ve soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun...
ELİNİZE SAĞLIK.ÇOK ŞIK BİR SUNUM OLMUŞ.HAYIRLI İFTARLAR
YanıtlaSilReyyan Hanım..
YanıtlaSilmuhallebileriniz çok şık görünüyorlar..
ellerinize sağlık..
bu sıcaklarda bir nebze olsun serinlemek için harika bir öneri:))
elleriniz dert görmesin..
sevgilerimle..
ellerine sağlık. hindistan cevizi ve limon aromasına bayılırım.
YanıtlaSilçok şık bir sunum ellerine sağlık :)
YanıtlaSilEllerine saglik. Nefis görünüyor. Sevgiler...
YanıtlaSilHepinize çok teşekkür ediyorum. İftar sonrası serinletici bir tatlı. Çok da pratik tavsiye ediyorum.
YanıtlaSilCok istah acici hafif bir tatli! Ellerine saglik.
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor:) İnşallah en kısa zamanda deneyeceklerim listesine not ettim..Eline sağlık..Afiyet olsun.
YanıtlaSilEllerine sağlık,enfes görünüyor.
YanıtlaSilCici ramazanlar
ellerinize sağlık çok leziz görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık, limonlu muhallebilere bayılırım.
YanıtlaSilgoruntu muhtesem!! denemeyi dusunuyorum ellerine saglik
YanıtlaSil