14 Temmuz 2013 Pazar

Talaş Böreği Ramazan Özel 6. Gün


Talaş Böreği

Malzemeler;
1 paket milföy
300 gr kuşbaşı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kutu garnitür (ev yapımı da olabilir)
Tuz, karabiber, pul biber
1 yumurta sarıısı

Susam, çörek otu

Yapılışı;
Eti sıvı yağda kavurun, suyunu salıp çekince 1 su bardağı su ekleyip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Garnitür ve baharatlarını ekleyip bütün malzemelerin birbirinin tadını alması için bir kaç dk. daha birlikte pişirin. Eğer hazır garnitür kullanacaksanız bir kaç kez iyice yıkayın. 
Milföyü oda sıcaklığında çözdürün. Her birinin ortasına bir yemek kaşığı dolusu etli harçtan koyup bohça şeklinde kapatın. Birleşme yerlerini alt tarafa getirip, yumurta sarısı sürüp susam - çörek otu serperek 180 derecede pişirin. 
İçine koyduğunuz harcın sulu olmamasına dikkat edin, milföy olduğu için hamur pişmemiş, yağlı gibi kalabilir.

Afiyet olsun..

Geçen sene bugün ne yayınlamışım?

2 yorum:

  1. çıtır çıtır nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

  2. misafir sofralarından eksik etmediğim en gzel börek

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil