24 Temmuz 2013 Çarşamba

Katmer Ramazan Özel 16. Gün


Katmer

Malzemeler;
1 su bardağı ılık su
Yarım paket instant maya
1.5 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un

100 gr eritilmiş tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı;
Ilık su ve mayayı bir kaba alıp üzerini kapatın ve bir örtü örtün. Bir kaba 3 su bardağı unu eleyin, toz şekerle karıştırın. Kabın kenarlarına tuz serpiştirin. Ortasını havuz gibi açın mayalanan suyu dökerek hamuru yoğurun ve yarım saat mayalanmaya bırakın. 
Yağları birbirine karıştırın. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Bezeyi un serperek servis tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine her yerine gelecek şekilde bir fırça yardımıyla yağ sürün. Hamuru rulo şeklinde sarın ve bu ruloyu da kendi etrafında döndürerek gül şekli verin. Elinizle bastırıp tekrar çok ince olmayacak şekilde açın. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayın. Teflon bir tavada arkalı önlü pişirin. 
Hamur seven bir milletin mutfağından gözleme, bazlama, krep, katmer eksik olmaz biliyorum. Hem sahurluk, hem kahvaltılık, bana göre günün her anlık bir tarifi bu katmer. 

Afiyet olsun.. 

Geçen sene bugün ne yayınlamışım?

1 yorum:

  1. Anneannemin yaptıklarına benziyor..Miss gibi kokusu geldi burnuma..Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil