15 Ekim 2010 Cuma
Mantarlı Dereotlu Pilav
Mantarlı Dereotlu Pilav
Malzemeler;
1 adet soğan
250 gram mantar
Dere otu( İstediğiniz kadar)
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
Tuz
Yapılışı;
Mantarları yemeklik doğrayın. Kara suyunun çıkması için bir tencerede limon sıkılmış suyla 5 - 10 dk. kadar haşlayın ve süzün.
Pirinci ılık suda yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.
Soğanı yemeklik doğrayın,yağ eklediğiniz tencerede hafif pembeleşene kadar kavurun. Mantarları ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Pirincin beyaz suyu çıkana kadar yıkayarak süzün ve tencereye alın. Pirinçleri de ekledikten sonra sade pilav hazırlar gibi kavurmaya devam edin. Dere otu, tuz ve suyunu ekleyerek pişmeye bırakın. Altını kapattıktan sonra üzerini peçeteyle örterek kapağını kapatın.Bir miktar dinlendikten sonra servis yapın.
Ben pirinci ekledikten sonra suyunun kaynaması ve kısık ateşte pişme süresi olmak üzere toplam 17 dk. kadar falan pişiriyorum. Pirincin cinsine göre bu süre 15 - 20 dk. arası değişebilir.
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
yanlış okumadıysam/hatırlamıyorsam dereotu en keskin bahar imiş dünyadaki, uç bir noktada ve (nasıl oluyor anlamıyorum ama) sevmeyeni çok! Bence yaptığın kombinasyon gayet de başarılı! Ellerine sağlık!
YanıtlaSilnefis pilavın her çeşidine bayılırım.eline sağlık.
YanıtlaSilfarklı bi lezzet. ellerinize saglık.
YanıtlaSilblogumda bir etkinlik var katılmak isterseniz beklerim
YanıtlaSilsevgiler