15 Ekim 2010 Cuma

Mantarlı Dereotlu Pilav



Mantarlı Dereotlu Pilav


Malzemeler;
1 adet soğan
250 gram mantar
Dere otu( İstediğiniz kadar)
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
Tuz


Yapılışı;
Mantarları yemeklik doğrayın. Kara suyunun çıkması için bir tencerede limon sıkılmış suyla 5 - 10 dk. kadar haşlayın ve süzün.
Pirinci ılık suda yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.
Soğanı yemeklik doğrayın,yağ eklediğiniz tencerede hafif pembeleşene kadar kavurun. Mantarları ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Pirincin beyaz suyu çıkana kadar yıkayarak süzün ve tencereye alın. Pirinçleri de ekledikten sonra sade pilav hazırlar gibi kavurmaya devam edin. Dere otu, tuz ve suyunu ekleyerek pişmeye bırakın. Altını kapattıktan sonra üzerini peçeteyle örterek kapağını kapatın.Bir miktar dinlendikten sonra servis yapın.
Ben pirinci ekledikten sonra suyunun kaynaması ve kısık ateşte pişme süresi olmak üzere toplam 17 dk. kadar falan pişiriyorum. Pirincin cinsine göre bu süre 15 - 20 dk. arası değişebilir.

Afiyet olsun..

4 yorum:

  1. yanlış okumadıysam/hatırlamıyorsam dereotu en keskin bahar imiş dünyadaki, uç bir noktada ve (nasıl oluyor anlamıyorum ama) sevmeyeni çok! Bence yaptığın kombinasyon gayet de başarılı! Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  2. nefis pilavın her çeşidine bayılırım.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. farklı bi lezzet. ellerinize saglık.

    YanıtlaSil
  4. blogumda bir etkinlik var katılmak isterseniz beklerim
    sevgiler

    YanıtlaSil