Haşhaşlı Çörek
Malzemeler;
2 - 3 yemek kaşığı yağlı haşhaş
1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı + 1 tatlı kaşığı süt
Yapılışı;
Yağlı haşhaş, haşhaş tohumu ve sıvı yağı bir kap içinde karıştırın. Mayalı hamuru büyük dikdörtgen şeklinde açın. Hamurun yüzeyine bütün harcı sürün. Geniş kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Dizeceğiniz tepsinin boyutuna göre 2 veya 3 parmak genişliğinde dilimleyin. Tepsiniz küçükse kalın dilimler, büyükse ince dilimler.. 10 - 15 dk. kadar tepside mayalandırdıktan sonra üzerine sütlü yumurta sarısı sürüp 200 derecede fırınlayın. Ekmek hamuru da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Ramazan'ın son gününü mayalı hamurla taçlandırıp, bayram hazırlıklarına başlıyoruz. Herkese iyi bayramlar..
İnan bütün malzemelerim var mutfağımda hamuruda makinede mayaladım mı bu iş tamamdır sahura yaparız diyordum ki tühhh un kalmamış evde :( Yarından sonra mutlaka yapmayı düşünüyorum canım ellerine sağlık ve hayırlı bayramlar.
YanıtlaSilAbbooovv, bayram oncesi un mu biter. Kos bakkala markete.;)
SilSevgi söze dolarsa dua olur, dua Allah'a ulaşırsa nur olur, aynı yolda birleşen dualarımızın nur'a dönüşüp Rabbimize ulaşması dileği ile Mubarek Ramazan Bayramın Kutlu Olsun
YanıtlaSilNe guzel bir dua bu boyle. Amin Allah razi olsun. Sana da iyi bayramlar...
Silşeker gibi birbayram geçirmeniz dileğiyle ..mutlu bayamlarr:)
YanıtlaSilellerinize sağlık:) mutlu bayramlar dilerim sevgiler:)
YanıtlaSilEllerine saglik canim, süper görünüyor....
YanıtlaSil