24 Ağustos 2011 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Malzemeler;
1 kg taze fasulye
2 adet soğan
3 -4 adet domates
3 - 5 diş sarımsak
2 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı su
Tuz

Yapılışı;
Fasulyeleri dilediğiniz boyda doğrayıp bol suda yıkayıp, süzün. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun. Fasulyeleri ve domatesleri kat kat bitene kadar üst üste dizin.
Aslında kimisi zeytinyağlıya salça eklemez, kimisi de fasulyeye su. Ben ekleyenlerdenim. Bir bardak suda bir tatlı kaşığı salçayı sulandırıp tencerenin üstüne gezdirin. Tuzunu ekleyin, sarımsak dişlerini yemeğin üstüne serpiştirin. Kaynadıktan sonra altını kısarak 40 - 50 dk. kadar pişmeye bırakın. Fasulyeler yumuşadığında ocaktan alın, bir zeytinyağlı püf noktası; kapağını açmadan soğumaya bırakın. Sonra da bir güzel afiyetle yiyin.
Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. Çok güzel olmuş. Bayılırım.

    YanıtlaSil
  2. en sevdigim zeytinyaglı yemektir.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. Asla vazgecemedigim ve mutfagimda herzaman pisecek olan bir yemek... ellerine saglik, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  4. Taze fasülyeyle aram iyi değildir ama öyle güzel görünüyorkii canım çekti.
    Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. bayılırım taze fasulyeye...harika...

    leziz-özlem

    YanıtlaSil
  6. Dolabımda yarım kg fasulyem var. allahtan kızım seviyor da eşim aldı. yoksa 5 yıllık evliliğimde sadece 2 kez pişti bizim evde fasulye. nefis görünüyor. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize saglik nefis görünüyor resimleriniz cok güzel emeklerinize saglik .Hayirli aksamlar diliyorum öptüm.

    YanıtlaSil
  8. şıkır şıkır görünüyor....ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil