Zeytinyağlı Taze Fasulye
Malzemeler;
1 kg taze fasulye
2 adet soğan
3 -4 adet domates
3 - 5 diş sarımsak
2 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı su
Tuz
Yapılışı;
Fasulyeleri dilediğiniz boyda doğrayıp bol suda yıkayıp, süzün. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun. Fasulyeleri ve domatesleri kat kat bitene kadar üst üste dizin.
Aslında kimisi zeytinyağlıya salça eklemez, kimisi de fasulyeye su. Ben ekleyenlerdenim. Bir bardak suda bir tatlı kaşığı salçayı sulandırıp tencerenin üstüne gezdirin. Tuzunu ekleyin, sarımsak dişlerini yemeğin üstüne serpiştirin. Kaynadıktan sonra altını kısarak 40 - 50 dk. kadar pişmeye bırakın. Fasulyeler yumuşadığında ocaktan alın, bir zeytinyağlı püf noktası; kapağını açmadan soğumaya bırakın. Sonra da bir güzel afiyetle yiyin.
Afiyet olsun...
Çok güzel olmuş. Bayılırım.
YanıtlaSilen sevdigim zeytinyaglı yemektir.ellerine saglık.
YanıtlaSilAsla vazgecemedigim ve mutfagimda herzaman pisecek olan bir yemek... ellerine saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
Taze fasülyeyle aram iyi değildir ama öyle güzel görünüyorkii canım çekti.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
bayılırım taze fasulyeye...harika...
YanıtlaSilleziz-özlem
Dolabımda yarım kg fasulyem var. allahtan kızım seviyor da eşim aldı. yoksa 5 yıllık evliliğimde sadece 2 kez pişti bizim evde fasulye. nefis görünüyor. ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerinize saglik nefis görünüyor resimleriniz cok güzel emeklerinize saglik .Hayirli aksamlar diliyorum öptüm.
YanıtlaSilşıkır şıkır görünüyor....ellerinize sağlık...
YanıtlaSil