18 Ağustos 2011 Perşembe

Pirinç Çorbası

Aslında bu resim ters değil çekim yönü böyle, sözde değişiklik olsun...

Pirinç Çorbası

Malzemeler;
1 çay bardağı kırık pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
1 adet büyük boy kıpkırmızı domates
Nane, tuz

Yapılışı;
Domatesin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Çekirdeklerini kolayca çıkarmak için domatesi dik değil de enine ortadan ikiye kesin, bir çay kaşığıyla çekirdekleri oyarak alın. Zar şeklinde doğrayın.
Yağı eritin, salçayı kokusu çıkana kadar kavurun, suyunu ekleyerek kaynamaya bırakın. Hafif kaynamaya başladığında pirinçleri ekleyip karıştırarak kaynatın. 5 dk. sonra domatesleri ekleyin. Domatesler yumuşadığında nanesini ekleyerek altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. 
Salçayı çok kullanmamın nedeni pirinçlerin çorbanın rengini almasından dolayı, dilerseniz azaltabilirsiniz.

Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Ellerine saglik, mubarek ramazan corbasiz olmuyor. BU da guzel bir tarif.

    YanıtlaSil
  2. çorbasız bir sofra asla düşünemiyorum.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. Yaz, kış ilk tercihim, hele pirinç çorbası, ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil