4 Ağustos 2011 Perşembe

Kırmızı Biberli Kabak Salatası


Kırmızı Biberli Kabak Salatası

Malzemeler;
2 - 3 adet kabak
3 - 5 dal dere otu
2 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı;
Kabakları rendeleyerek suyunu sıkın. 1 yemek kaşığı sıvı yağ birlikte tencerede yumuşayana kadar kavurun. Ocaktan almadan az evvel kıyılmış dere otunu ve tuzu ekleyin. Servis yapacağınız kaba alıp soğumaya bırakın. Kırmızı biberleri jülyen şeklinde doğrayın. 1 yemek kaşığı sıvı yağla kavurun. Soğuyan kabağın üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın. Üzerine kırmızı biberleri gelişi güzel serpiştirin. 

Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. Nasıl da güzel görünüyor.Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Off, nefistir bu şimdi.. hem de sebze yani:)

    YanıtlaSil
  3. Süper gözüküyor ellerine sağlık canım;)

    YanıtlaSil
  4. offfff.harika bir salata.şimdi olsa nasılda yerdim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. bu tür yoğurtlu salataları çok severim ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Hem sıcak da hem de ramazan da sanırım çok da güzel gider. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Salatalar arasında yoğurtlu olanların yeri bende ayrı. Çok nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. başta renkler bu kadarmı uyumlu olur....süper bir manzara ellerinize sağlık

    YanıtlaSil