1 Eylül 2014 Pazartesi

Sirkeli Patlıcan


Sirkeli Patlıcan

Malzemeler;
5 adet patlıcan
5 adet çanakkale domatesi 
Yarım limon
5 - 10 diş sarımsak
1 silme tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
1/2 çay bardağı su
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi 

Yapılışı;
Patlıcanları tamamen soyup parmak parmak doğrayın. Kararmaması için limonla ovalayın. Domates ve sarımsağı rondodan geçirin, içine yağ,su, tuz, biber ve karabiberi ekleyip karıştırın. Yayvan bir tencereye patlıcanları dizin, üzerini domates sosuyla kaplayın. Kaynadıktan sonra altını kısarak yarım saat kadar pişirin. Sirkeyi üzerine gezdirerek 5 dk. daha pişirn ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra afiyetle yiyin.. 

Domateslerin kabuklarını kullanmayabilirsiniz. Patlıcanları halka halka da doğrayabilir, sirke ve sarımsak miktarını damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. 

Afiyet olsun.. 



4 yorum: