Labneli İrmik Tatlısı
Malzemeler;
1 lt süt
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı toz şeker
200 gr labne
1 paket vanilya
1 silme yemek kaşığı haşhaş tohumu
250 gr ayıklanmış çilek
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı;
Labne ve vanilya harici malzemeyi bir tencerede karıştırarak irmikli muhallebiyi hazırlayın. Ilıdığında labne ve vanilya ekleyip mikserle çırpın. Dilediğiniz bir kalıbı ıslatıp fazla suyunu alarak irmik tatlısını dökün. İlk sıcağı çıktığında buzdolabına kaldırın.
Çilekleri temizledikten sonra rondodan geçirin. Nişastayı suyla birlikte açın, çilek püresiyle birlikte küçük bir tencereye alın. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Soğuması için buzdolabına alın. İrmik tatlısı soğuduğunda çilek sosunu üzerine gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun..
çok lezzetli görünüyor
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilecetat.blogspot.com
Görüntüsü de çok farklı görünüyor... Mutlaka denemek lazım
YanıtlaSil