2 Nisan 2014 Çarşamba

Patatesli Kol Böreği


Benim sosyal mecralardan sık kullandığım twitter değişe değişe hiç sevmediğim facebooka dönüştü ki, ondan da uzak kaldım. Sonunda en hızlı tüketim mecrası instagrama dahil oldum..
Hani biz hiç bir şey okumazken facebooktan şairleri, yazarları, haberleri , olayları vs. okuya göre öğrendik ya... Hani twitterdan görüntüyü azaltıp herkese giydirip, itiraflar, tavsiyeler, sorular yazdık ya.. Hani şimdi de sadece fotoyla idare edip iki tık bi beğeni blogları vs. unutup yorumlardan yazıştık ya.. Hehh işte benimkisi 3 çocukla vakit darlığı, bilgisayar açamamadan kaynaklı, yarım akıllı cepten hızlıca gezme amaçlı.. Bir de yemek dışı bir şeyler , bir şeyler işte.. 
Bu da benim instagramım.. durumutfak_ipektezgah..  
(Yakında sevmediğim facebooktan, sıkıldığım twitterdan çekilebilirim.. )
Bu tarif de instagramın meşhur tariflerinden chefleziz 'e ait. 
Çabucak, hızlıca, kolayca, çok da lezzetli..



Patatesli Kol Böreği

Malzemeler;
100 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
4 su bardağı un
Kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker

İsteğe bağlı iç harcı 

Üzeri için;
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Susam

Yapılışı;
Un ve kabartma tozu harici malzemeyi birbirine yedirin. Unu eleyerek, 3 bardaktan sonra kıvamını kontrol ede ede yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Yarım saat buzdolabında bekletin.
Bu arada iç harcını hazırlayın. İç harcını pişirerek hazırlıyorsanız ılımasını bekleyin.
Hamuru 8 eşit  bezeye bölün, her birini çok inceltmeden dikdörtgen olacak şekilde açın. Enine kesip iki parçanın da bir tarafına harcınızı koyup rulo yapın, toplamda 16 rulo. Tepsinin ortasından başlayarak kol böreği gibi yerleştirerek böreği tamamlayın.
Üzerinin malzemesini karıştırıp sürün, susam çörek otu serpip fırınlayın. Altı üstü eşit pişince fırından alın. 

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder