Çikolata Şeker Kurabiye
Malzemeler;
150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
3/4 su bardağı ince toz şeker (rondodan geçirilmiş)
1 su bardağı nişasta
1 - 1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için;
Çikolata veya çokokrem
Baston şeker ya da akide
Yapılışı;
Toz malzemeleri eleyerek, bütün malzemeleri yoğurup küçük toplar yapın. Elinizle yassılaştırarak önceden ısıtılmış 160 - 180 derecelik fırında 20 - 25 dk. pişirin. Fırından aldıktan bir kaç dakika sonra üst kısmını çokokreme veya benmari çikolataya bulayıp fırın teline dizin. Üzerini kırılmış şekerle süsleyip soğuduktan sonra servis yapın.
Benmari çikolata kullanacaksanız kurabiyenin tamamını kaplayabilirsiniz. Çokokrem daha yumuşak olduğu için sadece üst kısımda kullanmanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun..
Elinize sağlık...
YanıtlaSilElinize sağlık...
YanıtlaSilsüper bir tarif elinize sağlık
YanıtlaSilgüzel tarife benziyor deneyeceğim
YanıtlaSilharika bir tarif
YanıtlaSil