10 Şubat 2011 Perşembe

Kara Orman Parfe

Kara Orman Parfe


Malzemeler;
1 paket sade krem şanti
1 paket kara orman krem şanti
2 su bardağı süt
1 paket yulaflı bisküvi
1 su bardağı kırmızı meyve

Meyveli sos veya
1 su bardağı kırmızı meyve
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı su

Yapılışı;
Krem şantileri ayrı ayrı hazırlayın. İkisini aynı kaba alın. Yulaflı bisküviyi krem şantinin içine kırın. Kırmızı meyveyi (Nar, çilek, böğürtlen ya da karışık da olabilir.) karışıma ekleyin. Bütün malzemeyi bir kaşıkla iyice karıştırın. Miktarına uygun bir kaba streç film sererek parfeyi içine dökün. Üzerini düzelterek streç filmle kaplayın. Derin dondurucuda 1 gece veya sabah hazırlayıp akşama kadar bekletin. Servis yapacağınız zaman ters çevirip streç filmi çıkarın üzerine meyve sosu dökün. Buzluktan çıkardıktan sonra 5 - 10 dk. içinde dilimleyerek servis yapın. Buzdolabında bekleyince yumuşuyor, buzlukta bir kaç gün bekletebilirsiniz. Arzu ederseniz içine damla çikolata da serpiştirebilirsiniz.

Meyveli sosu kendiniz hazırlamak için meyveleri, pudra şekerini ve suyu robottan geçirin. Tatlının üzerine gezdirin. Bu esnada tatlılığını veya ekşiliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz.

Havalar soğuk - sıcak, bu tatlının adı da parfe ama dondurma kadar diş sızlatacak bir soğukluğa sahip olmadığından yaz - kış tüketilebilir.

Afiyet olsun...

7 yorum:

  1. Tam yaz tatlısın ne güzel görünüyor. Ellerine kollarına sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor, bayıldım. Orman meyvelerini çok severim zaten, çok yakışmış..

    YanıtlaSil
  3. Canim ellerine emeklerine saglik güzel bir tatli sütlü tatlilara bayilirim .Nütfen kelime dogrulamayi kaldir sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. elinize sağlık
    çok güzel gözüküyor

    YanıtlaSil
  5. Görüntüsüne gerçekten vuruldum. Tatlı sevmeyen bile çatalı eline alır. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Guzel gozukuyor Gozel sekil vermekte yetenek ellerine sağlık
    ******Lezzetli Yemek Tarifleri*******

    YanıtlaSil