Kara Orman Parfe
Malzemeler;
1 paket sade krem şanti
1 paket kara orman krem şanti
2 su bardağı süt
1 paket yulaflı bisküvi
1 su bardağı kırmızı meyve
Meyveli sos veya
1 su bardağı kırmızı meyve
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı su
Yapılışı;
Krem şantileri ayrı ayrı hazırlayın. İkisini aynı kaba alın. Yulaflı bisküviyi krem şantinin içine kırın. Kırmızı meyveyi (Nar, çilek, böğürtlen ya da karışık da olabilir.) karışıma ekleyin. Bütün malzemeyi bir kaşıkla iyice karıştırın. Miktarına uygun bir kaba streç film sererek parfeyi içine dökün. Üzerini düzelterek streç filmle kaplayın. Derin dondurucuda 1 gece veya sabah hazırlayıp akşama kadar bekletin. Servis yapacağınız zaman ters çevirip streç filmi çıkarın üzerine meyve sosu dökün. Buzluktan çıkardıktan sonra 5 - 10 dk. içinde dilimleyerek servis yapın. Buzdolabında bekleyince yumuşuyor, buzlukta bir kaç gün bekletebilirsiniz. Arzu ederseniz içine damla çikolata da serpiştirebilirsiniz.
Meyveli sosu kendiniz hazırlamak için meyveleri, pudra şekerini ve suyu robottan geçirin. Tatlının üzerine gezdirin. Bu esnada tatlılığını veya ekşiliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz.
Havalar soğuk - sıcak, bu tatlının adı da parfe ama dondurma kadar diş sızlatacak bir soğukluğa sahip olmadığından yaz - kış tüketilebilir.
Afiyet olsun...
Tam yaz tatlısın ne güzel görünüyor. Ellerine kollarına sağlık canım.
YanıtlaSilNefis görünüyor, bayıldım. Orman meyvelerini çok severim zaten, çok yakışmış..
YanıtlaSilCanim ellerine emeklerine saglik güzel bir tatli sütlü tatlilara bayilirim .Nütfen kelime dogrulamayi kaldir sevgiler.
YanıtlaSilelinize sağlık
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor
hayirli kandiller :)
YanıtlaSilGörüntüsüne gerçekten vuruldum. Tatlı sevmeyen bile çatalı eline alır. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilGuzel gozukuyor Gozel sekil vermekte yetenek ellerine sağlık
YanıtlaSil******Lezzetli Yemek Tarifleri*******