1 Kasım 2010 Pazartesi

İnegöl Köfte



İnegöl Köfte

Bu tarifi eklerken bakıyorum da neredeyse hiç etli yemek tarifim yok.Kırmızı etten ziyade beyaz et tükettiğim için olsa gerek. İnşallah yakında evde mangal tadında kanat tarifi de geliyor...

Tarifim evcini'nden.

Malzemeler;
Yarım kg döş kıyması
1/2 çay bardağı galeta unu
1/2 çay bardağı su
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı karbonat

5 adet yeşil biber
2 adet domates

Yapılışı;
Kıymayı tuz, galeta unu ve suyla 8 - 10 dk. kadar yoğurun ve kapaklı bir kutuda bir gün boyunca dinlendirin. Sabah hazırlamaya başlarsanız ertesi günün akşamına pişirebilirsiniz, ben öyle yaptım. Soğanı rendeleyerek ekleyin ben bir dahakine püre gibi olması için robotta çekmeyi düşünüyorum, limona karbonatı katıp köpürtün ve kıymaya katın. Bbirkaç dakika yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp
 köfte şekli verin. Bu ölçülerle ben 2 tane köfte hazırladım. Hepsini hazırladıktan sonra kullanacağınız miktarı dolapta akşama kadar beklemeye alın, kalanları buzluğa koyabilirsiniz. Az sıvıyağlı teflon tavada çevirerek pişirin. Köftelerin pişmesine yakın tavaya yeşil biber ve domates koyarak köftenin yanına garnitür hazırlayın. Bunun için biberleri ve domatesleri ikiye bölün evire çevire tavada pişirin:) Yumuşacık bir köfte.

Evcini sitesinde denemeler sonucu ulaştığı nihayet tarifi yazmış. Bir de kaşarlı ve anlattığı gibi denemek lazım gerçekten. Kendisine bu müthiş tarifleriyle deneyimlerini paylaştığı için çok teşekkür ediyorum. Bende halihazırda yayınlanmayı bekleyen birkaç tarifi daha var.İnşallah onları da paylaşmak nasip olur.

Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. Kirmizi beyaz farketmez ben etin hepsini severim. Kofteyi de baska severim. Ellerine saglik harika gorunuyor.

    YanıtlaSil
  2. Köftenin her şekli çok güzel.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. İnegöl köftesine bayılırım tabi lezzeti tam olana ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  4. süpper olmuş köfteler eline sağlık..mangal tadında kanat tarifini bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  5. sebze de sebze ve de meyve:) et yiyoruz yemesine ama çoğunluk öğün sebze-meyve:) haklısın! Bu da hoş bir adım olmuş ete başlamak için işte! Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı haftalar. Çok güzel, leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  7. istah acici bir tabak, ben tabagi aldim kaciyorum
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  8. İnegöl köftesini hep hazır alırım.Tarifinizi mutlaka deniyeceğim.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. asla hayır diyemeyeceğim bir tabak:)))
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Canım, ellerine sağlık çok güzel gözüküyor. En kısa zamanda yapıp sitemde yayınlayacağım.

    YanıtlaSil