Kadayıflı Muhallebi
Herkese merhabalar,
Bugün sizlere, çok özel bir lezzet olduğunu düşündüğüm kadayıflı muhallebi tarifini vereceğim. Bu lezzetin hem sizi, hem de misafirlerinizi mest edeceğine emin olabilirsiniz. İnternette dolaştığım esnada yemek.com sitesindeki kadayıflı muhallebi tarifi ilgimi çekti. Tarifi kendim denedim. Sonuç mu? Tam anlamıyla enfes. Sizlere de bu tariften edindiğim tecrübelerden bahsetmek istiyorum.
Malzemeler:
Kadayıflı muhallebi için
hazırda bulundurmanız gereken malzemeler aşağıdadır. Aşağıdaki malzemeler, 4
kişi için ideal ölçülerdir.
- 300-350
gr kadar tel kadayıf
- 5
yemek kaşığı ölçüsünde şeker
- 3
yemek kaşığı tereyağı
- 1,5
su bardağı ölçüsünde mikserden geçirilmiş ceviz içi
Tatlının muhallebisi için de
aşağıdaki malzemeleri temin etmelisiniz.
- 1
lt süt
- Yarım
su bardağı un
- 3
yemek kaşığı ölçüsünde mısır nişastası
- 1
su bardağı kadar şeker
- 2
yemek kaşığı vanilya
- 1
tane yumurtanın sarısı
- 200
ml sıvı krema
Yapılışı:
Öncelikle kadayıfı ince ince
kırıp yanmaz tavanın içinde tereyağı ile pembe renk alıncaya kadar
kavurun. Dövülmüş cevizi ilave ederek bir süre daha kavurun ve tavayı
ocaktan alın. Karışımı soğumaya bırakın. Burada dikkat etmeniz gereken nokta,
karışımı tavada bırakırsanız karıştırmaya devam etmelisiniz. Ayrı bir kaba
alarak da soğumaya bırakabilirsiniz. Aksi durumda kadayıf kızarmaya devam
edecek ve sertleşecektir.
Krema ve vanilya haricindeki
tüm muhallebi malzemelerini ayrı bir tencereye koyup karıştırarak pişirin.
Muhallebi kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra ocaktan alın. 10-15 dakika kadar
soğumasını bekleyin. Sonrasında üzerine sıvı krema ve vanilyayı ekleyin. Mikser
yardımı ile tüm karışımı homojen bir hal alıncaya kadar çırpın.
Hazırladığınız kadayıflı
karışımı bir tepsinin tabanına yayın. Orta kısma muhallebiyi dökerek en üste
yine kadayıf dökün. Bu işlem için kelepçeli kalıplardan da istifade
edebilirsiniz. Tepsi, oda sıcaklığında kısmen soğuduktan sonra dolaba koyarak
soğumaya bırakın. Direkt olarak tepsiyi dolaba koyarsanız tatlı pütür pütür
olacaktır. Soğuma işlemi için 3-4 saat yeterlidir.
Kadayıflı muhallebi tatlısı,
çok kolay yapılabilen bir tatlı çeşididir. İşlem esnasında krema yerine toz
krem şanti de kullanabilirsiniz. Siz de bu eşsiz kadayıflı
muhallebi tarifi ile deneme yapabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder