13 Eylül 2012 Perşembe
Ezmeli Midye Poğaça
Midye Poğaça
Malzemeler;
Mayalı Hamur
1 su bardağı acılı ezme (kahvaltılık)
1 çay bardağı ceviz içi
Kekik
100gr oda ısısında tereyağı
Üzeri için yumurta sarısı
Yapılışı;
Hamurunuzu mayalayın. İster burada anlattıklarım gibi, isterseniz Şekerli Donut gibi. Cevizi olabildiğince küçük kullanın, kekikle birlikte ezmeye karıştırın. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Büyük bir yuvarlak şeklinde açarak yağın yarısını üzerine her yere gelecek şekilde sıvayın. Sıkıca rulo yapın ve 1 parmak genişliğinde dilimleyin. Dilimleri yan koyarak avuç içinizle bastırıp hafifçe genişletin. Cevizli ezmeden ortalarına koyarak pastane poğaçası şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra 200 derecede fırınlayın.
Cevizli ezme harcı mayalı hamura inanılmaz yakışıyor. Bu tarifle değilse bile herhangi bir şekilde de olsa denemenizi öneririm.
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
nefis olmuş ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilçok şık bir sunum olmuş canım.ellerine sağlık.
YanıtlaSilNefis görünüyor ellerine sağlık canım.Peki muhammaram var cevizli onu içine sıvasam olur değil mi?
YanıtlaSilOlur heralde, kivami cok koyu degilse. Yoksa yagla falan acman gerekebilir..
YanıtlaSilCanim ellerine emklerine saglik hayirli cumalar öptüm.
YanıtlaSilNefis olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSil