Patates Ograten
Malzemeler;
4 adet orta boy patates
1 kutu krema
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
Bir kaç diş sarımsak
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı kara biber
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Yapılışı;
Patateslerin kabuklarını soyup çok ince dilimler halinde doğrayın. Bir kap içerisinde patatesleri yağa bulayın. Krema, süt, un, yumurta sarısı, sarımsak, tuz ve baharatları tel çırpıcıyla topak kalmayacak şekilde çırpın. Patatesleri fırın kabına sırt sırta gelecek şekilde dizin. Üzerine hazırladığınız harcı dökerek aralarını hafifçe didikleyip kremanın aralara girmesini sağlayın ve kabın ağzını folyoyla kapatıp 200 derecede 40 dk. fırınlayın. 40 dk. sonra folyoyu alıp kaşar rendesini üzerine gezdirip 15 - 20 dk. daha pişirip fırından alın. Sıcak sıcak servis yapın.
Yuvarlak borcam veya fırın tepsisi de kullanabilirsiniz. Ama fırın tepsisi ince olacağından patatesin kenarlarında yanma olabilir. Borcam veya fırına giren kaplarda yapmak daha iyi olacaktır. Folyolu pişme kısmını uzun tutarsanız ve çok ince doğrarsanız patatesleriniz diri kalmaz. Folyoyu aldığınızda üstte beşamel sos gibi bir görüntü olacak daha sonra kaşarla birleştiğinde patateslere iyice lezzetini yayacaktır.
Afiyet olsun..
Günün duası:
Rabbim işimi kolaylaştır. (Taha Suresi)
off nasıll güzel..ellerine sağlık..sevgiler
YanıtlaSilBu çok güzel olmuş
YanıtlaSildamak tadıma uygun:-)
Yapacağım inşallah.ellerine sağlık.
ogratenlerin hepsini çok severim...ellerinize sağlık
YanıtlaSilyemek davetlerimde kesinlikleyaparım. ama sarımsak koymuyordum, deneyeceğim...
YanıtlaSilGüzel paylaşım için çok teşekkürler Ellerine ,emeklerine sağlık olsun..
YanıtlaSilPatatesin her şeyini seven biri olarak bunu da bayıla bayıla yiyeceğime eminim :)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, çok.
Çok sevdiğim lezzetlerden biridir bayılırım...Nefisss olmuş ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...