Malzemeler;
1 lt. süt
1 su bardağı un
1 + 1/4 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı buğday nişastası
Limon aroması veya 1 limonun suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
250 gr çilek
File fındık
İnce rendelenmiş limon kabuğu
Yapılışı;
Un, toz şeker ve nişastaları çelik bir tencereye alın ve tel çırpıcıyla karıştırın. Üzerine 1 yumurta, limon aroması ve sütü ekleyin. Kaynayana kadar tel çırpıcıyla karıştırın, altını kısarak tereyağı ilavesiyle bir kaç dk. daha pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ilave edin ve mikserle en az 5 dk. çırpın. Islatılmış tart kalıbına muhallebiyi dökün, üzerini düzleştirin ve 1 gece dolapta bekletin. Ertesi gün muhallebiyi kolay çıkarabilmek için yanlarını elinizle açın, bir kaç yapışmış yer olabilir. Üzerine servis yapacağınız tabağı kapatıp ters çevirin. Çilekleri ince ince doğrayarak dıştan içe geniş kısımlar altta kalacak şekilde dizin. Dilerseniz böyle dilerseniz üstüne de bir şeyler serpiştirip dilimleyerek servis yapın.
Ben muhallebiden 3 küçük kase kadar ayırdım, tam ölçüyle biraz daha kalın olur. Kalıbınıza göre isterseniz bir kısmını farklı değerlendirebilirsiniz. Çilek yerine farklı meyveler veya meyve peltesi, iri iri kuru yemiş taneleri hatta jöle bile kullanabilirsiniz.
Bu tarif Ayda abla için..
Afiyet olsun...
WAAWWWW HARİKA BİR GÖRÜNTÜ...ELLERİNE SAĞLIK CANIM...ÇOK ÇOK ÖPÜYORUM ...BİR DİLİM YOLLAYABİLSEN KEŞKE:))
YanıtlaSilwww.birseninmutfagi.com
ne hos fikir cok sevdim ben bu tarti,cok tesekkürler,elinize saglik...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık çok şık olmuş eminim elinin lezzeti ile şahane olmuştur
YanıtlaSilEllerine sağlık afiyet bal olsun
Aman efendim çok teşekkür ederim, çok ama çoook naziksiniz:)
YanıtlaSilÇilek zamanı geçmeden yapmam gerek diyorum ama şeftaliyi yakalarsam iyidir:)
Nefis görünüyor, ellerine sağlık, ne de güzel dizmişsin çilekleri, özene özene, severek :)
Çok makbule geçti tarif:)
tam yaz tarifi, ama Ayda içinse daha da tatlı :)
YanıtlaSilEllerinize ve emeğinize sağlık, çok zahmet ederek hazırlamışsınız. paylaşım için teşekkürler..
YanıtlaSilFikir sahane.... Tam benlik olmus bu puding... Hem de cilekli... Ellerinize saglik... Sevgilerimle,
YanıtlaSil