Malzemeler;
2 su bardağı kuru börülce
1 çay bardağı haşlanmış mısır
2 - 3 adet közlenmiş kırmızı biber
Bir kaç dal maydanoz
1 tane limon
Sirke, nar ekşisi
Yapılışı;
Kuru börülceleri bir gün önceden veya sabah ıslatın. Düdüklü tencerede 10 - 15dk. veya normal tencerede yarım saat kadar tuzunu ekleyip pişirin. Kuru börülce fasulye, nohut gibi uzun uzun pişen bir bakliyat değil.O yüzden eğer ilk defa pişiriyorsanız kontrollü pişirmenizi tavsiye ederim yoksa dağılabilirler. Pişen börülceleri süzüp biraz soğumaya bırakın. Közlenmiş biberleri küçük küçük doğrayın.Mısır, maydanoz ve biberleri börülceye ekleyin. Nar ekşisi, sirke, limon suyunu da katıp birbirine harmanlayın. Nar ekşisi ve sirke bu salatanın tadını daha çok ortaya çıkarıyor. Sevmiyor olsanız dahi bir kaşık da olsa katarak denemenizi tavsiye ederim.Kaşık kaşık götüreceğiniz bir salata:)
Dilediğiniz gibi servis yapın.
Afiyet olsun...
Bayılıyorum bu salataya.
YanıtlaSil(Hangi birini sevmiyorum ki:)
Ellerine sağlık Reyyan'cığım.Çok güzel görünüyor.
Sevgi ve muhabbet ile..
kırmızı biberlerin böyle kesilip yerleştirilmesi ayrı bir güzellik katıyor ellerinize sağlık
YanıtlaSil