18 Ekim 2010 Pazartesi

Taze Baharat Salatası


Taze Baharat Salatası

Malzemeler;
1/4 demet semizotu
1/4 demet taze reyhan
1/4 demet frenk maydanozu
1/4 demet roka
3 adet çengelköy salatalık
2 - 3 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak (İsteğe bağlı)
Tuz

Yapılışı;
Hazırladığınız tüm demetleri yıkayın ve 5 dk. kadar sirkeli suda bekletin. Üzerlerindeki tozun, mikrobun arınması için.5 dk. sonra süzün ve hepsini doğrayarak geniş bir kap içerisine alın. Salatalıkları kabuklarını soymadan zar şeklinde doğrayın. Eğer sarımsağı kullanacaksanız ezin ve yoğurda katıp tuzla birlikte koyu bir ayran kıvamını alana kadar çırpın. Servis yapacağınız kaba alın dilediğiniz gibi süsleyin.

Et yemeklerinin yanına çok yakışan bir salata, istediğiniz tüm yeşil yapraklı sebzeleri ekleyerek tatlandırabilirsiniz.

Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. bayılıyorum böyle taze tatlara, ferah salata/mezelere.. kızarmış çavdar ekmeği ile! harika! ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı haftalar, çok leziz ve şifa dolu bir lezzet olmuş. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. hem çok sağlıklı hemde pek leziz..Ellerinme sağlık

    YanıtlaSil
  4. Harika bir salata ellerine sağlık arkadaşım sevgi
    ler...

    YanıtlaSil