Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası
Dışarıdaki soğuk havalara inat bu sıcacık çorba herkese afiyet olsun...
Malzemeler;
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
Nane - reyhan(isteğe bağlı)
Yapılışı;
Yeşil mercimekleri küçük bir tencerede 5 - 10 dk. kadar hafifçe siyah suyu çıkana kadar haşlayın ve süzün. Çok haşlamaya gerek yok, yoksa çorba olma esnasında dağılabilirler. Soğanları yemeklik doğrayarak yağda kavurun, salçayı ekleyin kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin. Daha sonra üzerine 1.5 - 2 litreye yakın su alarak erişte ve mercimekleri ekleyin. Erişteler yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişirin. Altını kapattıktan sonra baharatlarını ilave ederek karıştırın, kapağını kapatıp biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.
Ben birçok çorbanın hatta yemeğin baharatını en son ekliyorum. Böylece pişerek hem aromasını kaybetmemiş hem de rengini yemeğe vermemiş oluyor.
Ellerine sağlık,geçen gün buna benzer bişi yaptım bende nefis oldu
YanıtlaSilHayırlı günler, çok güzel, leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Ellerine saglik, harika olmus.
YanıtlaSilSevgili arkadaşım bugün bizdede bu çorba pişecek, çok seviyoruz bizde.
YanıtlaSilFakat şöyle bir tavsiyede bulunacağım; barbunya haricinde tüm bakliyatlar bir miktar su içerisinde bekletilir yıkama amaçlı yada kuru fasulyedeki gaz yüzünden; ama haşlama suyu asla dökülmez, içerisindeki tüm vitamin ve gerekli olan herşeyi haşladığımız suyla yok etmiş oluyoruz sadece maalesef posa yiyiyoruz. Rengi size siyah gelebilir ama lütfen vitaminleri içerisinde kalsın.
Elinize sağlık.
en çok sevdiğim çorba rahmetli anneannemi hatırlatır bana :(
YanıtlaSilellerinize sağlık,sevgiler...
deafmute, evet suda bekleterek yapıldığını da duydum ama şimdiye dek yeşil mercimeği hiç suda bekletmedim, hep haşlayarak kullandım.Bir de haşlama suyunun dökülmesi - kullanılması hep tartışılır zaten. Ben de gaz ve renk sebebiyle döküyorum.Belki de alışkanlık... Hatırlatman için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilmercimeği bu haliyle çok severim her halini severim gerçi:)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım
ellerine sağlık canımm çok seviyorum bende bu çorbayı:)) hem çorba hem ana yemek sanki:)) nefis:)
YanıtlaSilkaç zamandır yapmayı düşündüğüm bir çorba. senin tarifinle deneyeceğim.
YanıtlaSilçok lezzetli gözüküyor.eline sağlık
Ellinize Saglik cok güzel bir corba. Az önce yaptim, cok güzel oldu....
YanıtlaSilçorumlular sık yaparlar bu çorbayı elinize sağlık
YanıtlaSilhoşgeldiniz