27 Temmuz 2013 Cumartesi

Muska Börek Ramazan Özel 19. Gün


Muska Börek

Malzemeler;
3 adet yufka
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz,, kara biber, kuru nane
Kıyılmış maydanoz

Yapılışı;
Yemeklik doğranmış soğanları ve küp doğranmış kırmızı biberleri sıvı yağda soteleyin. Kıymayı ilave ederek kavurun, en son baharat ve maydanozunu ilave edip soğumaya bırakın. 
Yufkayı tezgaha serin ve enlemesine 4 parmak genişliğinde kesin. Üstten bir daha keserek yufkayı ikiye bölün. Yufkanın köşelerine harçtan bir yemek kaşığı dolusu koyup üçgen şeklinde katlayın. Bütün hamurları bu şekilde hazırlayın. Kızgın ve üzerini geçecek kadar yağda kızartıp sıcak servis yapın. 
Dilerseniz haydari veya yoğurtla  ya da domates sosuyla birlikte servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun.. 

Geçen sene bugün ne yayınlamışım?


1 yorum: