Malzemeler;
250 gr kıyma
1 adet soğan
2 yemek kaşığı kırık pirinç
5 - 6 dal maydanoz
Tuz, karabiber
2 adet patates
1 adet havuç
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 adet limon
1 çay bardağı un
50 gr tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuru nane, pul biber, tuz
Yapılışı;
Geniş bir tencereye 5 bardak kadar su alın, doğranmış patates ve havuçları bu suda kaynamaya bırakın. Sebzelerin eşit pişmeleri için havuçları patateslerden biraz daha küçük doğrayın ya da havuçları patateslerden önce haşlamaya başlayın.
Soğanı rendeleyin, kıyma, pirinç, maydanoz, tuz, karabiber ilave edip üzüm taneleri kadar köfteler yoğurun. Köfteleri hazırladıkça un döktüğünüz bir tepsiye koyun ve bittiğinde tepsiyi sallayarak köftelerin her yerini una bulayın.
Sebzeler yumuşamaya başladığı zaman köfteleri tencereye ekleyin, yavaşça bir kaç kez karıştırın, tuzunu ayarlayın ve 5 dk. kadar birlikte pişmeye bırakın.
Büyük bir kase içinde yoğurt, yumurta ve bir limonun suyunu tel çırpıcıyla çırparak ekşili terbiyeyi hazırlayın. Tencereden biraz biraz su alıp kasedeki karışıma ekleyip karıştırarak eşit sıcaklığa gelmesini sağlayın. Yavaşça tencereye ekleyin, terbiyeyi bir iki kez karıştırın ve yemeği pişmeye bırakın. Köfteler ve sebzeler piştiğinde ocağın altını kapatın.
Servis esnasında yağda kızdırılmış baharatları üzerine gezdirin.
Afiyet olsun..
Geçen sene bugün ne yayınlamışım?
Keşküllü Kemalpaşa
Kızım çok ama çok sever.:)
YanıtlaSilNefiss görünüyor canım.
Ellerine sağlık.